Menstruerende vrouw met dood bedreigd op Instagram

Menstruerende vrouw met dood bedreigd op Instagram
Foto: Shutterstock

De Amerikaanse artieste Louelle Denor krijgt dezer dagen heel wat beledigingen en doodsbedreigingen aan haar adres te slikken. Reden: op Instagram postte ze een foto waarbij ze een menstruatiecup vasthoudt, inclusief bloed.

Louelle Denor postte de foto op haar Instagramaccount omdat ze het niet vond kunnen dat het social mediabedrijf eerder een foto had verwijderd van een meisje met een menstruatievlek op haar broek. Ze vindt het hypocriet dat Instagram niet ingrijpt als vrouwen en zelfs minderjarige meisjes geobjectiveerd worden op het medium, maar wel als er een foto wordt getoond van het natuurlijke fenomeen waar vrouwen elke maand mee te maken krijgen.

Echt leuk om naar te kijken is de foto natuurlijk, maar het doet je wel afvragen waarom we dat net zo vies vinden. ‘Moest het bloed afkomstig zijn van een wonde aan mijn vinger dan had niemand hier op gereageerd. We kunnen blijkbaar enkel geen bloed verdragen als het van een vagina afkomstig is, zelfs als die vagina niet eens wordt getoond’, gaat Denor verder.

Het leverde haar heel wat grove reacties op en zelfs doodsbedreigingen in de aard van ‘Pleeg nu aub zelfmoord’ en ‘Neem liever een cyanidepil’. De commentaren sterkten Denor dan ook in haar overtuiging dat er nog een lange weg te gaan is in de acceptatie van menstruatie en alles wat ermee gepaard gaat. ‘Ben ik dan verkeerd dat ik hoop dat ik een foto kan posten van bloederige vingers en een vreemd schijfje zonder dat gedreigd wordt dat ik in brand zal worden gestoken of met sperma besproeid?’, klinkt het strijdvaardig.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20150904_01850143/menstruerende-vrouw-met-dood-bedreigd-op-instagram

Nu er over praten mag maar een foto plaatsen dat zou niet kunnen op internet. Waar ligt het probleem weeral. Het is toch een normale zaak van de vrouw. Spijtig genoeg dat er zijn die enkele dagen zoveel pijnlijke problemen kennen en andere ervan kunnen genieten. Het is de normaalste zaak van het vrouwelijk leven. En men mag nooit vergeten vrouwen het zuivert heel je innerlijk lichaam. 
Er zijn zelfs beroemdheden die er een schilderij mee gemaakt hebben, met het menstruatie bloed van hun vrouw. 
Hier is nog een foto van haar te zien.
https://instagram.com/p/6c-ymbme4l/?taken-by=louelle_louelle_
Nu kan men wel zeggen voor wat men zoiets moet gaan delen op internet. En daar ben ik ook weer eens mee.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM