Yoga met zwaard: de nieuwe workout-hype Yungshin

© Instagram Max Icardi Functional Training.

Jungshin Fitness, een nieuwe fitnesshype die overwaait uit California, werd opgestart door de stoere Annika Khan, een atlete met een achtergrond in gevechtssport, zwemmen en kickboxen. Bij Jungshin – Koreaans voor “een heldere geest” – doe je oefeningen met een gigantisch zwaard. Wel één van hout, gelukkig! De workout helpt je om zowel mentaal als fysiek sterker te worden. Een beetje zoals yoga dus, maar dan ‘met ballen’, zegt Max Icardi, van Functional Training-network, die als eerste Junghsin in België introduceert.

© kos

Waarom je het eens moet testen?
Het is superplezant!  Het slaat een brug tussen body & mind, dezelfde voordelen dus als bij yoga of tai chi. Maar dit werkt ook voor wie liever niet op een yogamatje gaat liggen. Als je onrustig wordt van teveel rust bijvoorbeeld. Hier vind je rust in de actie. En dan is er ook onmiskenbaar de cool-factor. Geef iemand een zwaard in de handen en grijze muizen transformeren meteen in ninja’s!

Flink zweten
Jungshin is er in verschillende varianten. Het bestaat als gevechtssport, maar je kan het ook als fitness doen. Het combineert meditatie, ademhalingsoefeningen en bewegingen met het zwaard. Je bukt, je zwaait, je draait met je lichaam, allemaal bewegingen die je in het dagelijks leven ook nodig hebt en die je van kop tot teen sterker maken. Bij de atletische vorm doe je die bewegingen aan hoge snelheid en daar ga je flink van zweten. Door het zwaard (van 1 meter lang!) in je handen werk je ook aan een betere balans.

Prima teambuilding
Jungshin wordt vaak in bedrijven gegeven op teambuilding-dagen.  Of je aanvallend of eerder afwachtend en verdedigend werkt in de gevechten zegt veel over je relatie tot collega’s. Je leert iets over jezelf. En het is een heel goeie ontspanning voor strakke computerschouders en een stijve nek.

Meer info vind je op de website van Jungshin. Een les volgen bij jou in de buurt? Die vind je via deze link.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/300/Yoga/article/detail/2443005/2015/09/02/Yoga-met-zwaard-de-nieuwe-workout-hype-Yungshin.dhtml

Nu wordt het nog gekker. Gaan ze yoga met aikido mengen. Dan is het niet meer om de rust op te zoeken in de oefeningen, maar komt er ook een heleboel spanning bij kijken. Begrijp echt niet goed dat ze yoga niet laten voor wat het is. Het is zo en zoal heel intensief bezig zijn met lichaam geest en ademhaling. Vind het eigenlijk spijtig dat ze telkens het gaan mengen en hun eigen ding erin gaan leggen. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM