Tot verkrachting veroordeelde vrouw: “Ik kan niet meer slapen, ik ben zo bang”

De 23-jarige Meenakshi Kumari en haar 15-jarige zus werden door de mannenraad in hun dorp veroordeeld tot een groepsverkrachting. Die straf kregen ze opgelegd omdat hun broer aan de haal ging met een gehuwde vrouw uit een hogere kaste. Meenakshi en haar zus leven nu ondergedoken in New Delhi. Meenaskshi spreekt voor het eerst na de veroordeling die wereldwijd verontwaardiging ontlokte. “Ik kan niet meer slapen, ik durf het huis niet te verlaten. Ik ben zo bang”.

Ze zullen ons verkrachten. Ze zullen nooit vergeten dat onze broer met een vrouw van hun kaste wegliep. Dat is voor hen een grote vernedering. Die willen ze wreken. Maar iemand liefhebben, wat kan daar fout aan zijn?

Meenakshi Kumari

Meenakshi en haar zusje leven ondergedoken in Delhi, op 50 kilometer van het dorp Sankrot waar de gruwelijke straf werd uitgesproken. De twee vrezen nu dat de ouderlingen van hun geboortedorp mensen naar hen zullen sturen om de ‘straf’ uit te voeren.

Vernedering wreken
“Hoe kunnen we ooit terugkeren naar ons dorp en onze familie? Ze zullen ons verkrachten. Ze zullen nooit vergeten dat onze broer met een vrouw van hun kaste wegliep. Dat is voor hen een grote vernedering. Die willen ze wreken. Maar iemand liefhebben, wat kan daar fout aan zijn?”

Meenakshi en haar zusje waren op bezoek bij hun familie in Delhi om er een bruiloft bij te wonen toen een buur hen opbelde en hen adviseerde niet naar hun geboortedorp terug te keren.

Naakt door dorp
Die buur waarschuwde hen dat de onverkozen dorpsraad, die wordt gedomineerd door de hoogste kaste van ‘Jat’-mannen, bevolen had dat de zussen moeten verkracht worden. Daarna moeten ze volgens de raad naakt door het dorp paraderen, hun gezichten zwartgeschilderd.

Hun broer Ravi Kumari (25), van de laagste Dalit-kaste, had al twee jaar een affaire met de 21-jarige Krishna uit de Jat-kaste. Toen beide families lucht kregen van hun relatie, deden ze er alles aan om de twee geliefden uit elkaars buurt te houden.

De oudere broer Sumit (28), die agent is bij de politie van Delhi, beval zijn jongere broer de relatie meteen stop te zetten. “Ze zouden toch nooit samen kunnen zijn. Wij behoren tot een laagste kaste, zij tot een hogere kaste”, aldus Sumit.

“Ik heb mijn broer uitgelegd dat die relatie nooit zou kunnen slagen. Hij luisterde niet naar mij en daar moet ons gezin nu voor boeten”.

Geheime afspraakjes
Ravi ontmoette Krishna in de computerklas. Ze wisselden telefoonnummers uit en werden verliefd op elkaar. Ze maakten geheime afspraakjes. Toen de 52-jarige vader van Ravi hoorde dat zijn zoon op verboden terrein op liefdespad was, beval hij zijn zoon de relatie te beëindigen. Dat deed Ravi ook, maar het viel hem te zwaar zijn geliefde niet meer te kunnen zien. Hij vluchtte met zijn Krishna.Smeekbede
Het gezin heeft een smeekbede gericht aan het hooggerechtshof om de gruwelijke ‘straf’ ongedaan te maken. Ondanks de aanhoudende angst, verwijt Meenakshi haar broer Ravi niets. “Iemand liefhebben is niet verkeerd”, oordeelt ze.

Amnesty International veroordeelt de schandelijke praktijk en heeft een petitie gelanceerd om de Indiase autoriteiten op te roepen om tussen te komen en de zussen te beschermen. Het hooggerechtshof van India noemt de wijdverspreide onverkozen raden en hun praktijken illegaal, maar heeft weinig grip op het probleem.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2441776/2015/09/01/Tot-verkrachting-veroordeelde-vrouw-Ik-kan-niet-meer-slapen-ik-ben-zo-bang.dhtml

Waar halen ze dit uit als straf te geven. Dat vrouwen zich moeten laten verkrachten en dan nog wel een groepsverkrachting als straf omdat de broer met een gehuwde vrouw ervan door is. Men zou juist eens moeten kijken naar de man van de gehuwde vrouw, voor wat de vrouw met iemand anders naar bed gaat. Dit gaat heel ver in India en erg genoeg het gebeurd er dag dagelijks. 

Hoe staan jullie lezers tegenover zulke schandelijke praktijken?

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM