Moedig model komt hier bewust mee naar buiten

© T.S.T. Photography.

Twee blauwe ogen en een gekneusde schouder. Dat was het trieste resultaat van het vreselijke partnergeweld dat Brooke Beaton (27) moest ondergaan. De mama van twee kindjes uit South Dakota trommelde haar vriendin en professionele fotografe Tiffany Thoelke op om een fotoshoot te doen. Niet om een en ander met make-up te verhullen, integendeel, om de rauwe werkelijkheid in al haar hardheid te tonen. Als steun voor al wie het slachtoffer is van partnergeweld.

Vorige zaterdag belde Beaton de politie om het geweld van haar partner – met wie ze al acht jaar bevriend was en sinds enkele maanden een koppel vormde – tegen haar aan te geven. Ze had gevreesd voor haar leven omdat haar vriend zo driest tekeerging. De dag nadien belde ze met een schoolvriendin van vroeger, fotografe Tiffany Thoelke. De twee hadden elkaar al tien jaar niet meer ontmoet.

Er kwam een fotoshoot van, zoals ze eerder al hadden afgesproken via sociale media, omdat Beaton vaak modellenwerk doet. Maar Beaton bedoelde het anders, vorige week aan de telefoon. Ze wou metéén foto’s laten maken van zichzelf mét haar blauwe plekken. Om partnergeweld een gezicht te geven en de maatschappij meer bewust te maken van huishoudelijk geweld, dat nog altijd veel te vaak voorkomt.

Onvergetelijk gezicht
Tiffany zette de beklijvende foto’s die ze maakte op haar professionele Facebookpagina, T.S.T. Photography, met een emotionele tekst erbij en onder de hashtag #SilenceHidesViolence (stilte verhult geweld). De twee dames kregen sindsdien de ene reactie na de andere. De foto’s drongen door tot in de machtigere kringen. Aan USA Today zegt Thoelke dat ze hoopt dat er via die weg ook daadwerkelijk gevolg wordt gegeven aan de bewustmakingscampagne van Brooke Beaton.

Die is alvast een steun voor vele slachtoffers, zoals voor een dienster van Applebee’s, die Beatons drankjes op café betaalde omdat ze haar herkende van Facebook en hetzelfde had meegemaakt. En zo zijn er vele vrouwen, die hetzelfde hebben meegemaakt of meemaken. Veel te veel. Ook Thoelke zelf trouwens. Maar zoals de dienster zei tegen Brooke Beaton over partnergeweld: “U bent heel moedig en sterk. U heeft het een gezicht gegeven dat niemand ooit nog zal vergeten.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2439516/2015/08/30/Moedig-model-komt-hier-bewust-mee-naar-buiten.dhtml

Als je dat durft dan heb je karakter. Net zoals ik iemand ken die via blog over partnergeweld schrijft. Iedereen ziet het of kent je en dan kunnen ze vragen stellen. Ik vind het gewoon heel moedig dat van deze dame foto’s genomen zijn niet alleen om te laten zien, maar ook als bewijs. Het komt nog te vaak voor en niet alleen bij vrouwen. Maar heel wat slachtoffers durven er niet mee naar buiten komen voor de angst om nog meer te verduren te krijgen. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM