Mindfulness is meer genieten en bewuster leven

Velen van ons worstelen met stress. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Ook jij kunt leren effectief om te gaan met stress. Stress wordt vaak veroorzaakt door onze geest die met het verleden of de toekomst bezig is. Mindfulness brengt je terug naar het hier en nu.

Mindfulness leert je hoe je rustiger en zelfbewuster kunt worden. Mindfulness is een vorm van meditatie waarin men zich op een niet-reactieve manier bewust is van de fysieke en geestelijke sensaties en situaties van het moment. Het wordt al duizenden jaren toegepast door aanhangers van allerlei vormen van boeddhisme.

Stressvolle gedachten malen vaak maar door, zonder dat dat tot een oplossing leidt. Door je te concentreren op alles wat er gebeurt in het nu, onderbreek je die gedachtestroom en geef je je hersenen iets anders te doen. Dat heeft een aantal positieve gevolgen. Mindfulness betekent aandachtig zijn, opmerkzaam zijn, gewaar zijn. Mindful leven, betekent met aandacht leven. Meer en meer met de volledige aandacht in het huidige moment aanwezig zijn. Hier en nu. Met mindfulness leer je bewust omgaan met stress en spanning. Je komt nadrukkelijker ‘aan het stuur te zitten’ van je eigen denkgeest en je emoties. Ze gaan minder met je aan de haal. Maar mindfulness brengt ook meer en intenser genieten. Het leven wordt makkelijker en voelt rijker aan.

Kunt je wel wat van deze ontspanningsoefeningen gebruiken? Bekijk dan eens deze oefeningen.

BRON: http://50plus.blog.nl/algemeen/2015/08/24/mindfulness-is-meer-genieten-en-bewuster-leven

Bewuster leven is proberen te genieten van het leven maar ook van kleine intense momenten. Dat men niet het gevoel hebt gejaagd te zijn of stress te hebben. Maar alles in alle rust te doen. Zelfs praten hoort erbij. Je wordt dan ook meer bewuster van het gevoel en de prikkels die tot je komen. En ja voor sommige zijn ontspanningsoefeningen soms een uitkomst, maar durven ze zichzelf er niet toe aan zetten om ze te doen. En het nadien dan ook proberen vast te houden, zodat het niet alleen bij een oefening blijft.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM