‘Docente de dood in gepest door collega’s in Maastricht’

Een docente van het Sint Maartenscollege in Maastricht heeft zelfmoord gepleegd. In haar afscheidsbrief geeft ze haar pestende collega’s de schuld. 

De brief werd een dag na haar dood bezorgd op de redactie van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad, zo melden de kranten vandaag.

Ziek thuis
De docente – Caroline Dijkman uit Kerkrade – zegt in haar brief al sinds 2012 ziek thuis te hebben gezeten. De school zou de pesters de hand boven het hoofd hebben gehouden, terwijl zij steeds dieper in de put raakte. Ook zou het schoolbestuur niet goed hebben gereageerd op haar klachten.

Mediation
De school zegt mediation -een vorm van conflictbemiddeling- aan te hebben geboden, maar volgens de echtgenoot van Caroline ging dat niet over het pesten, maar over het oplossen van een conflict met de pestende collega’s.

Diep geraakt
André Postema, bestuursvoorzitter van scholenkoepel LVO, denkt dat het Sint Maartenscollege er alles aan heeft gedaan om de situatie te verbeteren. Er zouden geen bewijzen zijn geweest voor de pesterijen, maar de onderlinge verhoudingen op school in de kring rond Dijkman zouden slecht zijn geweest. Volgens Postema is de school diep geraakt door het overlijden van de docente.

Gruwelijk gepest
Landelijk pestdeskundige Bob van der Meer zou -volgens Dagblad De Limbuger- op verzoek van de docente een analyse van de school hebben gemaakt. Caroline schakelde vervolgens een advocaat in om haar geleden schade op de school te verhalen. Volgens Van der Meer is Caroline gruwelijk gepest, met name tijdens vergaderingen.

Campagne tegen pesten
Minister Lodewijk Asscher lanceerde deze zomer een campagne tegen pesten op het werk. Uit onderzoek bleek dat 500.000 Nederlanders worden gepest op hun werk.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/docente-de-dood-in-gepest-door-collegas-in-maastricht/

Niet alleen in Nederland zijn de cijfers zo hoog, ook hier in België. En het gaan van iets heel onbenullig tot heel zware feiten. En ja mensen laat je niet doen durf het tegen iemand te vertellen, al is het je huisarts. Want iemand moet ervan op de hoogte zijn. En als je het echt aanvoelt als dreiging doe aangifte. Laat het niet zover komen als bij deze persoon in de tekst.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM