Vrouw met handicap poseert in lingerie: “Ook wij kunnen verdomd sexy zijn!”

Gehandicapt én sexy. Het is een associatie die doorgaans niet gemaakt wordt. “Net daarom wilde ik in lingerie poseren”. Vijf jaar na haar ongeval tijdens haar vrijgezellenfeestje heeft de Amerikaanse Rachelle Chapman besloten om een moedig statement te maken. De 29-jarige die vanaf haar hals helemaal verlamd is, wil de wereld tonen dat vrouwen met een handicap ook sexy kunnen zijn en roept ‘lotgenoten’ op om te vertellen waarom ook zij zich sexy voelen.

De moeder uit North Carolina wil met de knappe foto’s op haar Facebookpagina een statement maken. Ze wil dat mensen met een handicap zich ook sexy voelen én bemind weten. “Met deze foto’s wil ik me tonen zoals ik ben. Dit is hoe ik eruit zie en hoe ik me voel. En ik voel me nog altijd sexy. Ik voel me nog altijd op en top vrouw, een vrouw met een intiem leven maar ik ben ook die vrouw die elke ochtend opstaat en in een rolstoel kruipt. Ik wil met deze foto’s een andere kant laten zien van een vrouw die leeft met een handicap. Mijn doel is om een positieve boodschap de wereld in te sturen.”

 
Toch duurde het een tijdje voor ze de beslissing nam om te poseren. Want vergis je niet, ook Chapman twijfelde en kampte aanvankelijk met een gebrek aan zelfvertrouwen om de foto’s te delen met de wereld nadat op 23 mei 2010 haar wereld instortte. Tijdens haar vrijgezellenfeestje werd ze toen door een vriendin het zwembad in geduwd. Ze maakte daarbij een lelijke val en raakte vanaf C6 verlamd. “Na zo’n zwaar ongeval ga je twijfelen. Ik wist niet of ik ooit nog intiem zou kunnen zijn maar na vijf jaar weet ik het zeker. Ik kan het nog en dat geluk wil ik delen met andere vrouwen. Niet alleen met vrouwen die in een gelijkaardige situatie verkeren maar met alle vrouwen die kampen met twijfels en denken dat er iets mis is met hen. Uiteraard ben ook ik niet gelukkig met mijn handicap maar het maakt me tot de persoon die ik nu ben.”

 
Haar ongeval zorgde destijds voor heel wat media-aandacht en die wil ze nu opnieuw gebruiken om twijfelende vrouwen te steunen. De Amerikaanse die met de hulp van een draagmoeder, nu ook mama geworden is van een drie maanden oude dochter is blij verrast met de positieve commentaren op haar initiatief. “Maar toch zijn er ook negatieve en die zijn aan mijn man gericht. Sommige mensen kunnen maar niet begrijpen dat hij bij me blijft. Het zet me vaak aan tot nadenken. Ik vraag me dan af wat er echt mis is met mij. Het doet me ook denken aan al die andere mannen en vrouwen die in een zelfde situatie verkeren maar single zijn. Ook voor hen wilde ik poseren want als de maatschappij ons beschouwt als aseksuele en onkundige partners dan is dat problematisch.”Chapman wil nu andere mensen met een handicap aanzetten om hun gevoelens te delen. Met de #WhatMakesMeSexy- campagne nodigt ze hen uit om te vertellen waarom ze zich, net als Rachelle zich zo mooi en sexy voelen.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2424064/2015/08/15/Vrouw-met-handicap-poseert-in-lingerie-Ook-wij-kunnen-verdomd-sexy-zijn.dhtml
Ik heb heel veel respect voor mensen die zich op zo een manier durven laten zien. Die laten zien dat een handicap of een beperking hebben ook iets mooi’s kan hebben. Deze mensen moeten niet blijven hangen maar doorgaan hen zelf te zijn.
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertentie