Stiletto’s of ballerina’s? Dit zijn wereldwijd de populairste schoenen bij vrouwen

Dreamy Sparkling Silver High Heels <3

Mexicaanse vrouwen houden van schoenen met een punt, Ierse dames zijn dan weer de grootste fan van stiletto’s. De Australische webshopShoes of Prey laat klanten over de hele wereld zelf schoenen ontwerpen zoals zij die graag willen. Op basis van bestellingen wereldwijd kon de schoendesigner een lijstje opstellen met hoe de verschillende nationaliteiten graag hun schoenen hebben.
Welke vorm of kleur had je graag gewild? Een hoge smalle hak of liever een brede? Via de Australische webshop Shoes of Prey kunnen dames van over de hele wereld de schoen van hun dromen laten maken en rechtstreeks naar huis laten zenden.

Dat smaken en mode toch gedeeltelijk bepaald worden door het land waarin je woont, blijkt uit de bestellingen die de webshop binnenkrijgt. Op basis van de eisen van hun klanten stelden zij een lijst samen met de vaakst gevraagde schoenen per land. België zit er helaas niet tussen, maar we komen wel te weten hoe onder meer de Canadezen, Ieren en Duitsers hun schoenen verkiezen.

BLUE MULTICOLOR COLOR BLOCK PEEPTOE PLATFORM WEDGES

Mexico

De Mexicaanse dames gaan het vaakst voor een enkellaarsje. Daarnaast zijn ze fan van de peeptoe, waarbij je teen langs voren komt piepen in de schoen. Ook sleehakken en plateauzolen worden het meest besteld door Mexicaanse vrouwen, die blijkbaar wel van stabiliteit houden. Dunne stiletto’s zijn niet aan het besteed.
Qua kleuren verkiezen ze blinkende metaalkleuren, rood en glinsterend zilver. In vergelijking met andere landen kiezen ze minder vaak voor nude of ivoren tinten.

Australië

Platte schoenen en sandalen voeren de boventoon in Australië, waar het strandleven natuurlijk voor iets kan tussenzitten. Vaak zit er een enkelbandje bij de sandaal, al dan niet afgewerkt met een gesp.
Leer en luipaardprintjes zijn populair bij de Aussies. Als ze hakken dragen, zijn die gemiddeld zo’n 11,4 cm hoog.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/2420166/2015/08/12/Stiletto-s-of-ballerina-s-Dit-zijn-wereldwijd-de-populairste-schoenen-bij-vrouwen.dhtml

Zo zie je dan maar weer dat het van land tot land verschilt. En dan gaat het voornamelijk over de hoogte en kleur. Maar zouden ze ook weten dat het problemen aan voeten en lichaam kan veroorzaken?

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM