Deze foto’s van borstvoedende mama’s konden niet door de beugel. Terecht of niet?

Melissa Jean Wilbraham kon vorige zaterdag haar ogen niet geloven: Instagram had haar account   afgesloten omdat haar artistieke foto’s van borstvoedende moeders te seksueel getint waren. En dat net op de eerste dag van Borstvoedingsweek… Moet dit kunnen of geven de mama’s in dit geval ook iets te veel van zichzelf prijs? De meningen zijn sterk verdeeld.
http://melissajean.com.au/galleries/got-milk/#

De professionele fotografe uit Queensland voelt zich alvast tekortgedaan. “Ik werd gestraft omdat ik het mirakel van het leven vier”, klinkt het. Haar specialiteit: zwangere vrouwen, moeders die bevallen en de unieke band die vervolgens ontstaat via de borstvoeding. Maar daar dacht Instagram dus anders over.Haar vrienden en talrijke volgers bleven echter niet bij de pakken zitten. Op andere sociale media zetten ze een heuse campagne op poten om ‘recht te laten geschieden’, met succes: Instagram plooide en Wilbraham kreeg er duizenden fans bij.Naast alle deugddoende commentaren kwam er echter ook de nodige kritiek. Hun redenering: is het echt nodig om die intieme momenten zo open en bloot te tonen? “Die opmerkingen raken me niet persoonlijk, het zijn tenslotte máár foto’s. Die mensen vergeten echter wel dat het bij mijn werk om echte personen gaat, zij lezen ook mee.”

Toch is het vooral de massale steun die Wilbraham bij zal blijven. “Van zodra ik op Facebook het verhaal uit de doeken gedaan had en zwoer dat dit voorval me niet zou tegenhouden, werd ik bedolven onder de leuke reacties. Heel veel klanten stuurden mij een foto van hun gezin, fijn om zo nog eens iets van hen te horen. Eigenlijk mag ik dus blij zijn dat dit gebeurd is. Dankzij al die tegenstanders heb ik heel veel aandacht gekregen.”

De discussie die zo ontstaan is, motiveert haar nog extra om door te gaan. “De passie is alleen maar toegenomen. Als ik mijn stijl aanpas op basis van andermans mening zou ik enkel mezelf bedotten. Geboortes en baby’s de borst geven zijn toch de normaalste zaak van de wereld?”

Instagram heeft inmiddels excuses aangeboden. “Tuurlijk hebben we geen probleem met borstvoedingsfoto’s. Dit was een vergissing van ons en we hebben ze meteen rechtgezet. Ons team moet zo’n beslissing miljoenen keren per dag nemen, af en toe gaat het dan eens fout. Het spijt ons, maar we gebruiken zaken als deze om eruit te leren en beter te worden.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2413465/2015/08/05/Deze-foto-s-van-borstvoedende-mama-s-konden-niet-door-de-beugel-Terecht-of-niet.dhtml

Ik heb eigenlijk gewacht het terug gelezen en nog eens om het uiteindelijk toch te delen met mijn lezers. Het zijn natuurlijke foto’s van vrouwen die borstvoeding geven. Wat is daar mis mee? En is het niet zo dat zulke foto’s een warmte van moeder en kind laten tonen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM