Wespenplaag: deze 7 middeltjes werken echt

Brandweerkorpsen en insectenbestrijders krijgen twee tot drie keer meer oproepen dan vorig jaar om wespennesten te verdelgen – bij sommige korpsen zelfs wel honderd in één dag. “Het goede voorjaar en de aanhoudende droogte zorgt voor meer wespen”, zeggen experts. Om de zoemende beestjes op een veilige afstand te houden, kan je de volgende trucjes gebruiken:

1. Wierook: Wespen hebben een hekel aan sterke geuren en rook.2. De tak van de tomaat of munt: De geur die de tomatenplant en een takje munt verspreiden, zou wespen wegjagen.

3. Gemalen koffie: Schenk gemalen, ongebruikte koffie in een kopje dat bestand is tegen hitte en steek de koffie aan. De geur die vrijkomt, stoot wespen af.

4. Geurkaarsen: Een geurkaars heeft hetzelfde effect als wierook door zijn sterke geur.

5. Kruidnagel: Plaats een schotel met koud water en enkele kruidnagels op je tafel.

6. Etherische oliën: Lavendel- of citronella olie stoten wespen af. Verdamp de olie in een kommetje met water.

7. Bevroren water: Hang zakken met ijs op. De reflecties van de zon op deze zakken gaan het zicht van de wespen belemmeren, waardoor ze weg zullen vliegen.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/17541/Het-leukste-van-het-web/article/detail/2412094/2015/08/04/Wespenplaag-deze-7-middeltjes-werken-echt.dhtml

Het is een helse plaag dit jaar. Men moet ze zeker en vast niet doden. Omdat het toch nuttige diertjes zijn. Wat zeker werkt is wierook en de etherische olie.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM