De blauwe maan! Een extra reden om vannacht terrasje te doen

Maan, Volle Maan, Hemel, Nightsky, Maanlicht, Bekijk

Een extra reden om vannacht een terrasje te doen? De blauwe maan die straks de hemel siert.

Een blauwe maan is de tweede volle maan in een maand tijd. De benaming heeft weinig te maken met de kleur van het hemellichaam, maar eerder met de zeldzaamheid waarmee het fenomeen voorkomt: ongeveer om de twee à drie jaar. De laatste keer dat een maand twee volle manen telde, was in augustus 2012.Mogelijk verwijst de term naar Blue Moon. In het Engels bestaat ook de uitdrukking Once in a Blue Moon, ofwel iets wat maar zelden gebeurt.

Wanneer de lucht toch blauw kleurt tijdens een blauwe maan is dat hoogstwaarschijnlijk het gevolg van as of rook in de atmosfeer, na bijvoorbeeld een vulkaanuitbarsting of bosbrand.

De kans dat u straks de blauwe maan te zien krijgt, is overigens bijzonder groot. Het blijft vannacht immers droog en de opklaringen worden breder, voorspelt het KMI.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/961/Wetenschap/article/detail/2409083/2015/07/31/De-blauwe-maan-Een-extra-reden-om-vannacht-terrasje-te-doen.dhtml

De volle maan is al gepasseerd deze was om 12.45.46u. Maar omdat het vannacht een blauwe maan is en toch niet echt vaak voorkomt geef ik er wel even aandacht aan. Het wordt zo genoemd omdat twee volle manen in dezelfde maand voorkomt.
En met wat geluk kan je dit dan ook zien vanavond. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM