Deze 5 beautyproducten mag je nooit delen met anderen

  © shutterstock.

Wat lipgloss of een likje body lotion voor die ene vriend(in) die iets vergeten is op vakantie, je deelt het meestal zonder nadenken uit. Maar bij sommige producten is het geen goed idee om ze te delen met anderen. Deze beautyproducten hou je best enkel en alleen voor jezelf, als je geen infecties wil krijgen.

Dagcrème

© thinkstock.

Met je vingers elke dag opnieuw in een potje dagcrème dippen is eigenlijk sowieso geen al te hygiënische aangelegenheid, maar als er ook nog eens “vreemde” bacteriën bij komen kijken is het gevaar op infecties nog groter. Jouw vriendin zal bacteriën van op haar vingers en gezicht naar jouw potje crème overbrengen, waar ze feestvieren met jouw bacteriën die al aanwezig zijn. Hou die dagcrème dus maar beter voor jezelf, en maak eerst je handen goed schoon voor je een laagje aanbrengt.

Lipgloss, lippenzalf of lippenstift

© thinkstock.

Als jij een leuke lippenstift draagt wil die vriendin misschien ook wel wat, maar dat is niet zonder risico, weet Joshua Zeichner, assistent professor dermatologie uit New York: “elk product dat rechtstreeks je lippen raakt kan een bron van infecties vormen. Besmettelijke organismen, zoals het herpesvirus dat koortsblaasjes veroorzaakt, kunnen overleven in de tube van een lipgloss, lippenzalf of lippenstift. Zo raakt het virus verspreid over de verschillende gebruikers.”
Lippenstiften met een applicator die in een vochtige, gesloten omgeving zitten (zie afbeelding) zijn heel moeilijk bacterievrij te krijgen, eens ze besmet zijn.

Mascara

© photonews.

Waar het niet echt verbaast dat lippenstift bacteriën overdraagt, schrik je misschien wel even dat mascara ook een bron van ziektekiemen is. “Oogleden en wimpers bulken sowieso al van de bacteriën, die in je mascara terechtkomen door het borsteltje te gebruiken. Die vochtige omgeving is een ideale broedplaats voor virussen die oogontstekingen, herpes simplex of hoornvliesontstekingen kunnen veroorzaken,” legt Rebecca Taylor uit, een oogarts uit Nashville.

Mascaratesters in de parfumerie? Toch maar liever niet dan. Ook je eigen mascara deel je beter niet uit, en vervang je idealiter om de drie maanden.

Make-up sponsjes

© Kos.

Poreuze, soepele make-upsponsjes zijn nog de ergste bacterieverspreiders uit het lijstje. “Zachte, vochtige sponsjes vormen een kweekvijver voor allerlei gisten en bacteriën, die schimmelinfecties op het gezicht kunnen veroorzaken,” legt Zeichner uit. Je kan het risico inperken door alleen sponsjes te gebruiken op een schone huid, en ze elke week te wassen met heet water en een milde shampoo. Laat het sponsje daarna drogen in een goed verluchte ruimte.

Een pincet

© photonews.

Even een overbodig wimperhaartje uittrekken met de pincet van een vriendin lijkt onschuldig, maar deze kleine daad kan gemakkelijk bacteriële infecties veroorzaken. “Als er nog maar een klein beetje bloed bij komt kijken als je het haartje uittrekt, kan je de pincet besmetten en iemand anders infecteren die ze gebruikt,” legt Zeichner uit. Als je jouw wenkbrauwen laat epileren in een schoonheidssalon, vraag dan even wanneer en hoe de schoonheidsspecialist de pincet gedesinfecteerd heeft. “Thuis kan het voldoende zijn om je pincet schoon te maken met een watje met alcohol, maar in een schoonheidssalon zouden ze professionele desinfecterende middelen moeten gebruiken,” licht Zeichner toe.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/2400892/2015/07/22/Deze-5-beautyproducten-mag-je-nooit-delen-met-anderen.dhtml

Make-up delen met vriendinnen is zeker geen aanrader. Ze als het gaat over lippenstift of lipgloss . Of crème die deel je ook niet. Omdat men daar met je vinger ingaat en dit ook voor problemen kan zorgen. Net als borsteltjes en dergelijke. Je weet nooit of je vriendin wondjes heeft op het gezicht. En bacteriën gaan heel snel over.
Ook in winkels om te kijken of de make-up je bevalt smeer het niet aan je gezicht maar op de bovenkant van je hand.
Heel wat mensen kunnen het al ergens gesmeerd hebben.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM