Volslanke vrouwen protesteren op InstagramVolslanke vrouwen protesteren op Instagram

https://instagram.com/ohhdoubleyou/
https://instagram.com/gingergirlsays/

Enkele dagen geleden raakte bekend dat Instagram de hashtag ‘#curvy’ (vrij vertaald: ‘met rondingen’) blokeerde, omdat hij te veel resultaten gaf die in strijd waren met het anti-naaktbeleid van de sociaalnetwerksite. Maar dat is niet naar de zin van sommige gebruikers.

Om diezelfde reden verbood Instagram ook de hashtags ‘#nipple’ en ‘#thinspo’, die laatste omdat er te veel resultaten kwamen die magerzucht verheerlijkten. Maar het is vooral het verbod op de hashtag ‘#curvy’ dat bij gebruikers in het verkeerde keelgat schoot, omdat het werd opgevat als een afkeuring van vrouwen die op de sociaalnetwerksite tonen dat ze trots zijn op hun ronde vormen.

Om het verbod te omzeilen, protesteren plus size-bloggers en modellen door foto’s van hun lichaam te posten en hun ongenoegen te uiten in het bijschrift. Het verbod op de hashtag wordt omzeild door een andere schrijfwijze,’ #curvee’, te gebruiken, of gewoon ‘bring curvy back’ te schrijven.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20150721_01784902/volslanke-vrouwen-protesteren-op-instagram

Ik vind het al ver gezocht dat men moet gaan protesteren om dit soort dingen. Mogen volslanke vrouwen, of vrouwen met een maatje meer dan niet gezien worden. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM