Volslanke vrouwen protesteren op Instagram
https://instagram.com/ohhdoubleyou/
https://instagram.com/gingergirlsays/
Om diezelfde reden verbood Instagram ook de hashtags ‘#nipple’ en ‘#thinspo’, die laatste omdat er te veel resultaten kwamen die magerzucht verheerlijkten. Maar het is vooral het verbod op de hashtag ‘#curvy’ dat bij gebruikers in het verkeerde keelgat schoot, omdat het werd opgevat als een afkeuring van vrouwen die op de sociaalnetwerksite tonen dat ze trots zijn op hun ronde vormen.
Om het verbod te omzeilen, protesteren plus size-bloggers en modellen door foto’s van hun lichaam te posten en hun ongenoegen te uiten in het bijschrift. Het verbod op de hashtag wordt omzeild door een andere schrijfwijze,’ #curvee’, te gebruiken, of gewoon ‘bring curvy back’ te schrijven.
BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20150721_01784902/volslanke-vrouwen-protesteren-op-instagram
Ik vind het al ver gezocht dat men moet gaan protesteren om dit soort dingen. Mogen volslanke vrouwen, of vrouwen met een maatje meer dan niet gezien worden.
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/
AUM MANI PADME HUM
Instagram blokkeert hashtag ‘#curvy’
Wie op Instagram zoekt naar foto’s onder het trefwoord of hashtag ‘#curvy’, kan daar geen beelden vinden van vrouwen die pronken met hun ronde figuur. Opvallend: hashtags met woorden als ‘ #thin’ of ‘#skinny’ zijn geen probleem voor de sociaalnetwerksite.
De website Buzzfeed kwam er achter dat het niet mogelijk was op Instagram te zoeken naar de hashtag ‘curvy’. Volgens een woordvoerder werd het trefwoord inderdaad geblokkeerd omdat de hashtag te veel resultaten gaf die in strijd waren met het naaktverbod op de website. Om diezelfde reden werd ook de hashtag ‘#nipple’ onvindbaar gemaakt, net als de hashtag ‘#thinspo’, die te veel resultaten gaf waarop anorexia verheerlijkt werd.
Instagram krijgt op behoorlijk wat kritiek op deze beslissing, onder meer omdat de woorden ‘ #thin’ en ‘#skinny’ geen enkel probleem vormen. Ook wie zoekt op ‘#bitch’ of ‘#dildo’, krijgt resultaten te zien. Wie het hashtagverbod wil omzeilen door toch met rondingen te pronken, kan bijvoorbeeld de hashtags ‘#curvygirl’ of ‘#curvyfashion’ gebruiken.
BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20150715_01778046
Oftewel, meten met twee maten…’vol’ mag niet, maar dun wel… Zucht!
Snap gewoon weg niet dat ze er een stop op zetten als iemand gewoon het lichaam laat zien zoals het is.
Aum Shanthi
Instagram plooit voor vrouwen met rondingen
Sociale netwerksite Instagram blokkeerde vorige week de hashtag ‘#curvy’ (vrij vertaald: ‘met rondingen’) , omdat de hashtag te veel zoekresultaten gaf die in strijd zouden zijn met het anti-naaktbeleid van de site. Maar na een week bestaat de hashtag terug.
Het verbod op de hashtag werd door gebruikers beschouwd als een afkeuring van vrouwen die op de sociaalnetwerksite tonen dat ze trots zijn op hun ronde vormen. Met alternatieve hashtags zoals ‘#curvee’ of ‘#bringcurvyback’ protesteerden vrouwen met rondingen door foto’s van zichzelf te posten op Instagram.
Met succes, want Instagram laat de hashtag ondertussen weer toe. ‘We willen dat mensen zichzelf kunnen uitdrukken’, zegt een woordvoerder aan entertainmentsite Buzzfeed. ‘We hebben een verantwoordelijkheid als we zien dat hashags ongepast gebruikt worden, maar we willen ook geen restricties opleggen aan een term die mensen op een positieve manier gebruiken’.
BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20150725_01791081/instagram-plooit-voor-vrouwen-met-rondingen
Vrouwen posten massaal selfie met cake om body-shaming tegen te gaan
Toen blogster Jenny Rushmore, die onder de naam Cashmerette blogt, een maand geleden een Instagram-foto postte van een badpakontwerp dat ze wilde maken, kreeg ze meteen een gemene comment binnen van een mannelijke volger. Die vertelde haar – in een ondertussen alweer verwijderde comment – dat ze helemaal geen beach body had, en dat ze er beter aan zou doen om wat minder cake te eten.
Jenny diende de kerel in kwestie meteen van antwoord, en postte een stralende foto van zichzelf, met de boodschap: “Zoals je kan zien ben ik één hoopje ellende. Bedankt dat je me de juiste voedingskeuzes helpt maken. #CakeWithCashmerette”.
Sindsdien lopen de steunbetuigingen voor Jenny binnen op sociale media. Heel wat vrouwen posten er een selfie waarop ze cake aan het eten zijn, om zo de kerel in kwestie terecht te wijzen.
BRON: http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/2412145/2015/08/04/Vrouwen-posten-massaal-selfie-met-cake-om-body-shaming-tegen-te-gaan.dhtml