Waarom je maar beter niet in de sauna gaat na het sporten

© thinkstock.

In tegenstelling tot wat je zou denken, is een heteluchtbad helemaal niet zo ontspannend na het sporten. In tegendeel, het kan namelijk zorgen voor extreme dehydratie. Laat die sauna in je fitnessgebouw de volgende keer dus maar links liggen.

“De voordelen van een sauna hebben allemaal te maken met het opwarmen van het lichaam. Je bloed stroomt immers beter, waardoor je bloedvaten uitzetten en de circulatie in je spieren verbetert,” vertelt professor in de gezondheidswetenschappen Daniel Vigil. “Het gevaar schuilt vooral in het feit dat wanneer al die bloedvaten zijn uitgezet, je bloeddruk ook helemaal in orde moet zijn. Anders val je flauw.”

“Het probleem is dat sauna’s in fitnessgebouwen eigenlijk bedoeld zijn om je bloed te doen stromen vóór je aan het sporten begint, niet als relax-moment achteraf,” legt Vigil uit. “Na een workout is je lichaam gedehydrateerd door al het zweten. Wanneer je je lichaam dan blootstelt aan nog meer warmte zal je nog meer zweten, wat meer dehydratie betekent en dat kan problemen opleveren voor je bloeddruk en interne organen,” volgens Vigil.

Het belangrijkste is luisteren naar je lichaam, stelt Vigil. “Als je je goed en sterk voelt, dan kan je zeker nog even naar de sauna. Maar als je je wat slapjes of zwak voelt, dan blijf je er beter weg.”

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/2399904/2015/07/21/Waarom-je-maar-beter-niet-in-de-sauna-gaat-na-het-sporten.dhtml

Iedereen die in een fitness sport moeten weten dat ze na het sporten even moeten rusten om dan de sauna in te gaan. Wie dat niet doet met de problemen erbij nemen. Door het sporten verlies je al het nodige zout en suikers dan is het ook gewenst om eerst tot rust te komen bij een heerlijk drankje om nadien te kunnen relaxen. En ja naar het lichaam luisteren is altijd belangrijk. Ook als je een sauna doet voor de rust te vinden. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM