Plus size model schrijft geschiedenis op cover van fitnessmagazine


HET VERSCHIL TEGEN OVER HET ANDER, EN DAAR MOET MEER AANDACHT AAN GEGEVEN WORDEN. SPORTEN MET EEN MAATJE MEER.

Als er één groep nog steeds niet helemaal mee was wat het plus size-bewustzijn betreft, dan waren het de fitnessmagazines wel. Wie op zoek was naar een sporttijdschrift mocht er prat op gaan dat er een ingeoliede adonis (sixpack inbegrepen) of vrouw met stalen buikspieren op de cover te zien was. Tot nu, met dank aan het blad Women’s Running.

Op de cover zien we een vollere jonge vrouw, al lopend. Een hele verademing vergeleken met het doorsnee fitnessmodel. Zelfs het covermodel zelf, de 18-jarige Erica Schenk, was verrast door het aanbod.”Ik had geen flauw idee dat ik ook effectief op de cover zou staan,” vertelde ze aan E! News. “Ik werd pas na de fotoshoot verwittigd dat het om de voorpagina ging, ik stond met mijn mond vol tanden. Ik had ook wel verwacht dat het wat stof zou doen opwaaien, maar niet dat het zo’n hot topic zou worden!”

Hardnekkig vooroordeel
De keuze om Schenk op de cover te zetten, was erg bewust. Zo wou het tijdschrift de definitie van ‘dé loper’ opentrekken, alsook wat het nu precies betekent om ‘fit’ te zijn. “Er is een hardnekkig vooroordeel dat alle lopers en sporters mager zijn, maar zo zit de werkelijkheid helemaal niet in elkaar,” vertrouwde chef-redacteur Jessica Sebor toe aan Today. “Lopers zijn er in alle vormen en maten. Ga maar eens aan de eindstreep van iedere loopwedstrijd staan, en dan zal je het met eigen ogen zien. Wij vonden het hoog tijd om dat eens onder de aandacht te brengen.

Herkenbaarheid
Bovendien wouden ze niet alleen de lichaamsdiversiteit aankaarten, maar meteen ook zorgen dat alle vrouwen die het magazine eens vastpakken of in de winkel zien liggen, zich aangesproken zouden voelen. “Iedere vrouw loopt wel eens langs een tijdschriftenrek en heeft het gevoel dat ze zich in geen enkele voorpagina kan herkennen,” legde Sebor uit. “Wij willen dat onze lezers een stukje van zichzelf terugzien in onze cover.”

Ook Schenk is in haar nopjes met de cover en de impact die het tijdschrift heeft. “Ik vind het geweldig dat je op de voorpagina een vrouw ziet met ronde vormen en volle dijen die nog steeds trots is op haar lichaam! Ik draag geen losse kleren om mijn lichaam te verhullen. In het begin voelde ik me daarom wat onzeker, maar toen realiseerde ik me dat ik nooit andere vrouwen zou kunnen helpen om zichzelf te accepteren, als ik dat zelf niet eens kan.” Amen.BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2397650/2015/07/18/Plus-size-model-schrijft-geschiedenis-op-cover-van-fitnessmagazine.dhtml

We hebben het altijd maar over de mode en de magazines over mode. Maar wat met de fitness magazines. Ook daar zie je nauwelijks vrouwen of mannen met een maatje meer. Ik heb bewust er een foto van een magazine bijgedaan om het verschil te laten zien. Want ook mensen met een maantje meer kunnen sporten en kunnen heel wat behalen. Maar om een voorpagina te halen nee dat kan niet. Dat is tegen de regels en het uitzicht van het boekje. Net zoals boeken over dieet waar ze mensen inzetten. Nooit krijg je het lichaam ervoor en erna te zien op een eerlijke manier. Zonder bewerken bedoel ik dan. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertentie