Uiterlijk is niet belangrijk, volgens wetenschap

Een nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft een wel erg verrassende uitkomst: uiterlijk is helemaal niet zo belangrijk en vaststaand als we altijd dachten. In tegendeel, mensen met een goed innerlijk gaan we automatisch veel mooier vinden.

Een nieuwe studie onderzocht 167 verschillende koppels met een relatie die varieerde van 3 maanden tot 58 jaar en vergeleek daarbij het niveau van aantrekkelijkheid van de verschillende partners. Wat bleek? Partners die ten prooi vielen aan liefde op het eerste gezicht en meteen een relatie begonnen, bevonden zich ongeveer op hetzelfde niveau qua aantrekkelijkheid dan koppels die eerst een vriendschapsband hadden opgebouwd.

“Wanneer mensen de tijd nemen om elkaar beter te leren kennen, zullen ze ook andere factoren, zoals persoonlijkheid in rekening nemen om iemand op aantrekkelijkheid te beoordelen,” verklaart Lucy Hunt, onderzoekster aan de universiteit van Texas. “Die eigenschappen vinden we dikwijls belangrijker dan fysieke aantrekkelijkheid.”

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/2393292/2015/07/13/Uiterlijk-is-niet-belangrijk-volgens-wetenschap.dhtml

Voor bepaalde mensen zal dit een belangrijke factor zijn, zowel naar hen zelf als naar andere. Toch is er een mooi spreekwoord  VAN EEN MOOIE TAFEL EET JE NIET ALLEEN. En dat mooie blijft niet mooi. Maar goed dat is voor iedere ander. Het innerlijke de uitstraling dat is iets waar mensen ook naar kijken. En juist deze twee maakt iemand mooi. Want dat wordt gevoelt maar ook gezien en dan gaan bepaalde dingen van het uiterlijk al snel weg.
En iedereen zal een andere aantrekkingskracht voelen naar iemand.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM