'Overheid moet meer doen voor onderdrukte vrouwen'

‘Overheid moet meer doen voor onderdrukte vrouwen’

De PvdA en de SP willen dat de overheid meer doet om meisjes en vrouwen te helpen die het slachtoffer zijn van geweld of onderdrukking door hun eigen familie.

Dat komt voor als de familie of schoonfamilie van een vrouw vindt dat zij de eer van haar familie of die van haar man heeft aangetast.

Huidige beleid
Gedwongen huwelijken, zogenaamd ‘eergerelateerd’ geweld en ontvoering naar landen van herkomst komt volgens Kamerleden Keklik Yücel (PvdA) en Sadet Karabulut (SP) nog te vaak voor. Ze willen van deskundigen horen hoe het huidige beleid beter kan.

Centraal programma
Volgens Yücel is het huidige beleid namelijk te versnipperd, onder meer doordat meerdere ministers ervoor verantwoordelijk zijn: We zouden meer toe moeten naar een centraal programma.

Officiële cijfers
Ook willen ze dat de overheid vrouwen helpt die onder druk zijn meegenomen naar het buitenland, bijvoorbeeld door het vliegticket terug naar Nederland te betalen. Uit officiële cijfers blijkt dat er alleen al in de Regio Haaglanden vorig jaar zestien gedwongen huwelijken zijn gesloten, twintig meisjes zijn ontvoerd naar landen van herkomst en negentien meisjes bleken thuis opgesloten te zijn.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/overheid-moet-meer-doen-voor-onderdrukte-vrouwen/

Gedwongen huwelijken of omdat een van de partners een verblijf hier wilt hebben. Dat is geen echt huwelijk en loopt meestal uit op gezinsgeweld. Zowel in Nederland als in België en misschien in nog wel bepaalde landen zal men hier meer op moeten toezien. Zodat problemen kunnen verholpen worden. Meestal is het hier de familie die van de persoon een zwaar slachtoffer maakt.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM