4 praktische tips om borstkanker te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, en al zeker wanneer het op kanker aankomt. Met deze vijf praktische tips kan jij nu meteen aan de slag.

1. Stel een reminder in voor je volgende zelfcontrole
De beste manier om een tumor snel te ontdekken is door maandelijks zelf je borsten te controleren op knobbeltjes. Hoe je dat het best kan doen is makkelijk te vinden op het internet. Het moeilijkste hieraan is zelfs niet het onderzoek zelf: het is herinneren dat je het elke maand moet doen. Stel dus nu een reminder in op je smartphone of computer, zodat je volgende maand niet vergeet aan zelfonderzoek te doen en maak er een gewoonte van om na elk onderzoek meteen een nieuwe reminder in te stellen.

2. Verdiep je in je familiegeschiedenis
Borstkanker is jammer genoeg een ziekte die vaak in dezelfde familie voorkomt. Verdiep je dus in je familiegeschiedenis, zodat je weet of jij een verhoogd risico loopt om borstkanker te ontwikkelen. Heb je familieleden die op jonge leeftijd te maken kregen met borstkanker, of beide borsten moesten laten amputeren? Dan loont het zeker de moeite om een afspraak te maken bij een professional, om er zeker van te zijn dat je de ziekte zo vroeg mogelijk opspoort.

3. Zorg voor een gezonde levensstijl

Gezond eten doet meer voor je dan er alleen maar voor zorgen dat je er fantastisch uit ziet in die skinny jeans.Een gezonde levensstijl werkt immers ook als preventieve maatregel tegen het ontwikkelen van kanker. Eet dus voldoende groenten en fruit, en zorgt voor een gemiddelde van 2,5 uur lichaamsbeweging per week.

4. Beperkt je zondes
Een glaasje wijn per dag kan bijzonder lekker smaken. Toch is er onderzoek dat aantoont dat alcohol ervoor zorgt dat ons lichaam meer oestrogeen gaat produceren. Een onderzoek uit 2011 toont zelfs aan dat 3 tot 6 glazen wijn per week het risico op borstkanker met maar liefst 15% kan doen toenemen. Zondigen mag, maar probeer jezelf tijdig een halt toe te roepen.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/82/Borstkanker/article/detail/2386996/2015/07/06/4-praktische-tips-om-borstkanker-te-voorkomen.dhtml

Soms kan je het niet voorkomen en dan krijg je het toch. Mag je nog zoveel zelf borst onderzoek doen en gezond eten en komt het misschien niet voor in de generaties familie vrouwen. 
Belangrijk is om toch je goed te controleren en als je iets voelt of aan andere intieme delen gelijk een arts of gynaecoloog raadplegen. Die kan je helpen met verdere onderzoeken en als het nodig is je geruststellen. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertentie