Blogster deelt gemene reacties op uiterlijk in krachtig filmpje

De Britse beautyblogger Em Ford heeft last van ernstige acne en besloot enkele maanden geleden ook foto’s zonder make-up online te zetten. Alleen krijgt ze daar soms erg harde kritiek op. In bovenstaand filmpje pakt de moedige twintiger dat pestgedrag aan en deelt ze enkele van de meest gemene reacties die ze dagelijks te lezen krijgt via sociale media.

“Toen ik vorig jaar huidproblemen kreeg, begon ik me te verstoppen en had ik het gevoel dat ik er onaanvaardbaar uitzag voor sociale media. En dan begon ik me af te vragen waarom ik me zo voelde”, schrijft ze op haar blog My Pale Skin. Ze besloot ook foto’s zonder make-up te delen en de strijd aan te gaan met deze schoonheidsidealen.

Hoewel Ford overweldigd werd door de vele steunberichten, bleven de negatieve reacties niet lang uit. Zonder make-up is ze ‘lelijk’ of ‘weerzinwekkend’ en krijgt ze van iemand te horen dat hij of zij ‘niet eens naar haar gezicht kijken’ en mét make-up is ze ‘fake’.

Perfectie
“Ik wilde een filmpje maken waarin getoond wordt hoe sociale media onrealistische verwachtingen kunnen creëren voor zowel mannen als vrouwen. Vandaag de dag zijn we als maatschappij zo gewend om valse beelden van perfectie te zien en vergelijken we ons met deze onrealistische schoonheidsidealen dat het soms moeilijk is om het belangrijkste te herinneren – jij bent mooi”, vervolgt ze.

Het filmpje werd sinds woensdag al meer dan een half miljoen keer bekeken.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/43/Acne/article/detail/2383659/2015/07/03/Blogster-deelt-gemene-reacties-op-uiterlijk-in-krachtig-filmpje.dhtml

Je merkt in het filmpje hoe ongelukkig deze dame is als er geen make-up bij te pas komt. Maar misschien is dat haar goede raad om even eens alles te laten zodat haar gezicht kan ademen en dat zo haar probleem misschien weg kan gaan. Je verstoppen onder allerlei dingen om je ware ik te tonen dat begint op een moment zwaar te wegen, maar ook geestelijk voor jezelf pijn te doen. En op een moment moet men het laten zien en dan krijg je de grootste kritiek toegewezen waar je niet sterk genoeg voor bent. En door al dit gaat zo je zelfbeeld en zelfvertrouwen omlaag dat je niet meer anders kan dan door het leven te gaan met een masker.
Dat laatste stukje vind ik dan ook prachtig geschreven. PERFECTIE.
NIEMAND IS PERFECT EN ALS MEN DAT KAN AANVAARDEN EN JE NIET LAAT MEESLEPEN DAN PAS BEN JE EEN MOOI IEMAND.

Ik hoop voor deze dame dat ze haar probleem mag zien en dat ze het kan aanvaarden zodat ze het misschien kan verhelpen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM