Patiënte met hersentumor daagt tv-station uit dat zwaar betaalde voor interview met blogster die kanker fakete

Sam Hodge heeft een hersentumor en is woedend op blogster Belle Gibson die kanker fakete. © Sam Hodge.

“Ik zal haar eens laten zien wat het is om écht kanker te hebben”, zegt een woedende Samantha Hodge, die zelf geopereerd werd aan een hersentumor. De 28-jarige Sydneysider viseert wellness-blogster Belle Gibson, die jarenlang hersenkanker fakete om er geld uit te slaan. Het reportageprogramma ’60 Minutes’ op Channel 9 zou nu zo’n 31.000 euro betaald hebben voor een interview met Gibson. Hodge vraagt de tv-zender haar rechtstreeks te confronteren met Gibson.

’60 Minutes’ kreeg bakken kritiek op Facebook toen bleek dat sterreporter Tara Brown had samengezeten met Belle Gibson. Vooral echte kankerpatiënten en/of hun familie waren gechoqueerd dat tv-zender Channel 9 er naar verluidt veel geld voor overhad om een uitzending rond de van haar sokkel gevallen gezondheidsblogster te maken.

Alles verzonnen
Belle Gibson beweerde jarenlang dat ze hersenkanker overwon door gezond te eten en te leven. Ze inspireerde duizenden mensen met haar boek en haar iPhone app. Tot ze onlangs moest toegeven dat ze alles had verzonnen. Met haar app rijfde ze meer dan 1 miljoen dollar binnen. Van de winst van haar boek zou ze 300.000 dollar afstaan aan het goede doel, wat nooit gebeurde.

Ook Sam Hodge, die in maart vernam dat ze hersenkanker heeft, vindt het schrijnend dat Gibson nogmaals munt kan slaan uit haar fake verhaal. Hodge vraagt daarom aan ’60 Minutes’ om haar rechtstreeks tegenover Belle Gibson te zetten in plaats van het interview met de liegende blogster uit te zenden.

https://youtu.be/ELBIBTNV9TU
 Hersenoperatie
Hodge: “Zal ik jullie eens een waar verhaal vertellen? Ik zal haar mijn litteken laten zien en haar uitleggen hoe het écht voelt om de diagnose te krijgen, om geopereerd te worden en om te leven met hersenkanker. Wat het is om de scans te zien van de tumor in je hersenen, om te horen te krijgen dat je leven serieus ingekort wordt. Ik zal haar tonen wat dat eigenlijk betekent voor je familie en je vrienden.”

“Als ze hersenkanker had gehad”, gaat Hodge verder, “zou ze geweten hebben hoeveel geld er nodig is om deze ziekte te bestrijden. Dan zou ze een groot deel van haar fortuin geschonken hebben om anderen te helpen in plaats van enkel zichzelf te bedienen.”

“Schenk geld van interview aan onderzoek”
“Ik zou alles doen om niet door die vreselijke pijn van hersenchirurgie te zijn gegaan, maar ik moet er nu elke dag mee leven. Schenk het geld voor dat interview aan onderzoek naar hersenkanker en ik hoop dat de dag komt dat jullie zullen beseffen wat jullie gedaan hebben en hoeveel mensen jullie ontgoocheld hebben. Want dat zijn jullie, een enorme ontgoocheling.”

Melissa Rowe trad Gibson bij op Facebook. “Ik zag mijn zus sterven aan kanker”, schrijft Rowe. “Ik maakte de recepten van Gibsons app voor haar. Ik deelde Belles positieve quotes en anti-kanker voedselsuggesties met mijn zus om de moed erin te houden. Dat dit alles bedrog bleek, was hartverscheurend.”

Pathologische leugenaar
Channel zendt het interview zondag uit, ondanks alle tegenwind. “We vragen dat de kijker het programma eerst bekijkt en dan pas kritiek geeft”, is de redenering. In de teaser wordt gesuggereerd dat Gibson een pathologische leugenaar is. Ze zou zelfs liegen over haar eigen leeftijd.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/6336/Down-Under/article/detail/2376930/2015/06/26/Patiente-met-hersentumor-daagt-tv-station-uit-dat-zwaar-betaalde-voor-interview-met-blogster-die-kanker-fakete.dhtml

Je merkt dat er heel wat problemen kunnen ontstaan dat je iets gaat verzinnen. Want zoiets komt nooit goed en men zal dan ook mensen vinden die hun verhaal echt willen doen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM