Fytotherapie en zware benen: een expert beantwoordt uw vragen

Afbeeldingsresultaat voor zware benen

Veel lezers hebben vragen gesteld over zware, gezwollen en pijnlijke benen en/of benen die makkelijk kneuzingen oplopen. Dr. Jacques Labescat* is expert in fytotherapie en beantwoordt de meest gestelde vragen. Veel lezers zullen er zich in herkennen.

Hoe kunt u planten gebruiken bij zware benen?

’s Avonds heb ik zware benen en doen mijn benen pijn. Welke plant kan ik daarvoor gebruiken?

U hebt allicht problemen met de bloedsomloop in uw aderen. U kunt dat verhelpen door met een koude waterstraal over uw benen te gaan voor u gaat slapen en door uw benen in bed iets hoger te leggen. Ook thee van rode wijnstok helpt. Zet thee met één koffielepel rode wijnstok per kopje en herhaal dit drie keer per dag. Voor extra pijnlijke benen kunt u er weegbree aan toevoegen, telkens dezelfde dosis. Deze plantenkuren worden meestal drie weken gevolgd.

’s Ochtends heb ik mooie, dunne benen, maar tegen de avond zitten ze helemaal dik. Wat kan ik daaraan doen? Welke planten kan ik hierbij gebruiken?

‘s Nachts in bed verloopt de bloedsomloop beter. Koel daarom uw benen ‘s avonds voor u gaat slapen af met een koude waterstraal en werk daarbij van de enkel naar de knie. Uw benen zullen weer even dun zijn als ’s ochtends, zeker als u daarnaast uw voeten in bed wat hoger legt. Ook ginkgo biloba helpt:

  • In de vorm van pilletjes, één tot drie per dag afhankelijk van uw activiteiten.
  • Als thee getrokken van de bladeren, liefst van een boom die u in uw tuin hebt geplant. Neem 10 g gedroogde blaadjes per kop, en herhaal dit drie keer per dag gedurende drie weken.

’s Avonds heb ik een brandend gevoel in mijn benen, vooral als het warm is. Wat kan ik doen?

Dat kan zeker hinderlijk en zelfs pijnlijk zijn, maar het is gelukkig niet ernstig. Het is gewoon te wijten aan een gebrekkige bloedsomloop in de aders. Pas de hierboven vermelde maatregelen toe en masseer uw benen daarnaast nog met een verfrissende massageolie.

Breng elke avond 20 druppels van het volgende mengsel aan op uw twee benen en masseer de olie zachtjes in:

  • 40 druppels etherische olie van groenblijvende cipres
  • 40 druppels etherische olie van jeneverbes
  • 20 druppels etherische olie van pepermunt
  • 50 ml macadamia-olie

Zo gauw ik me ook maar lichtjes stoot, heb ik een blauwe plek. Soms zelfs zonder dat ik me stoot. Waaraan kan dat liggen?

Vitaminetekort kan de kleine bloedvaten of haarvaatjes brozer maken. Bij een lichte stoot gaat de wand dan springen en ontstaat er een bloeding.

Een kuur van paardenkastanje (50 druppels per dag, laten intrekken in de huid) of twee via de mond in te nemen capsules van paardenkastanje zal dit tekort compenseren en de kneuzingen stoppen. Zo’n kuur duurt twee tot drie weken.

BRON: http://www.e-gezondheid.be/fytotherapie-en-zware-benen-een-expert-beantwoordt-uw-vragen/actueel/1234

Hier kan men ook vitamine B voor nemen. Maar ook kan het helpen om je benen ’s avonds in te smeren met een olie en met etherische olie van eucalyptus en citroen erin te doen enkele druppels. Probeer ook genoeg water te drinken. Want ook dit kan helpen om zware benen te verhelpen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM