De oorzaken van pijnlijke billen

Afbeeldingsresultaat voor pijnlijke billen

Heel wat sporters hebben last van stekende pijn aan de bilspieren. De oorzaken en de remedies.

Een ontsteking ter hoogte van de lage rug …

In geval van pijn ter hoogte van de bips of de billen mag men het vermoeden van trochanteritis nooit uitsluiten. Het is een ontsteking van de trochanter, een botuitsteeksel van het dijbeen dat men makkelijk kan voelen aan de buitenkant van het dijbeen ter hoogte van het bekken. Men kan de trochanter vergelijken met een rots waaraan de krachtige bilspieren vastzitten. Van die spieren zijn er drie: de grote bilspier die ervoor zorgt dat het been naar achter kan, de middelste bilspier die zorgt voor een verbinding tussen de buitenzijde van de heup en de bekkenrand en de kleine bilspier die vooral nuttig is bij rotatiebewegingen. Bij elke beweging schuiven de pezen van de verschillende spieren over elkaar zonder dat er een risico is op schade en dat dankzij kleine slijmachtige beursjes die de wrijvingen verzachten.

Billen bedreigd

De bilspieren spelen een rol bij elke verplaatsing op twee voeten zoals stappen en natuurlijk ook lopen. Atleten besteden veel aandacht aan de opwarming van die spieren. Die aandacht is er ook bij mensen die vrezen dat hun bilspieren verdwijnen omdat ze niet genoeg bewegen, maar die bezorgdheid zou niet alleen esthetisch mogen zijn. Op termijn zorgen niet ontwikkelde bilspieren voor problemen zoals die van de gang. Bij elke stap heeft de middelste bilspier niet voldoende kracht om het bekken horizontaal te houden wat zich uit in een wipbeweging die op haar beurt een weerslag heeft op de schouders. Men krijgt de indruk alsof de schouders ‘hinken’.

Gevaar in de gymzaal!

Om het fenomeen van de smeltende spiermassa te bestrijden, volstaat het om regelmatig te bewegen. Een uur stappen per dag zorgt voor mooie ronde billen. Een andere oplossing is het volgen van een specifiek programma voor het versterken van de bilspieren in een fitnesscentrum. Er zijn heel wat oefeningen die men kan doen, al dan niet met behulp van materiaal. Maar opgelet, de training kan ook voor spanningen zorgen. Na intense inspanningen kan een ontsteking optreden ter hoogte van de pezen (tendinitis) en soms ook ter hoogte van de slijmbeurzen (bursitis). De pijn straalt progressief uit en elke druk op de trochanter veroorzaakt stekende pijn. Slapen op de zij wordt onmogelijk en sporten is zo goed als uitgesloten. De minste beweging zorgt voor helse pijnen. De behandeling bestaat meestal uit rusten en soms wordt een beroep gedaan op infiltraties met cortison en revalidatie. Dat volstaat in de meeste gevallen. In zeldzame gevallen is een chirurgische ingreep noodzakelijk om de ontstoken slijmbeurzen te verwijderen. Het is een radicale ingreep om in vrede te kunnen leven met de bilspieren

BRON: http://www.e-gezondheid.be/de-oorzaken-van-pijnlijke-billen/actueel/1773

Pijnlijke billen is een van de meest voorkomende pijnen bij het sporten of door bepaalde bewegingen. Nu als het gaat omdat je te hevig gesport hebt kan je enkele dagen magnesium innemen. Dit kan helpen. Maar er kan meer aan de hand zijn en dan is een controle bij een arts toch gewenst is.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM