600 honden sprongen van deze brug… en niemand weet waarom

© Twitter.

Het lijkt op het eerste zicht een doodnormale brug, maar er is toch iets vreemds aan de hand met dit Schotse bouwsel. Al 600 honden sprongen om onverklaarbare redenen over de rand naar beneden, waarvan er 50 het niet overleefden. Is deze ‘zelfmoordbrug’ vervloekt?

De brug in kwestie is al meer dan een eeuw oud en ligt net naast het gothische kasteel ‘Overtoun House’, in West Dunbartonshire om precies te zijn. Ieder jaar springen er wel een paar honden van het bouwwerk, allen aan dezelfde kant. Niemand weet exact waarom, al doen een aantal theorieën de ronde.

Volgens de lokale bevolking spookt het in Overtoun House, waar de ‘white lady’ door de gangen dwaalt. De geest werd al gespot achter de ramen, en ze zou ook de honden aansporen om van de brug te springen. “Ik voelde ook een duw in mijn rug, alsof iemand me over de rand wilde duwen”, meent godsdienstleerkracht Paul Owens.

Volgens dierenexpert David Sands is de verklaring echter een stuk minder bovennatuurlijk. “Het gaat hier waarschijnlijk over een teveel aan prikkels bij de honden”, klinkt het. “Zelfs als mens krijg je veel indrukken: je kan de waterval zien en ruiken, er is de geur van alle planten en je kan het gothische deel van de brug zien. Wij hebben allemaal de neiging om over de rand te kijken en de bodem te zien, en dat is voor honden niet anders. Hun nieuwsgierigheid werd hen waarschijnlijk te veel.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/2375769/2015/06/25/600-honden-sprongen-van-deze-brug-en-niemand-weet-waarom.dhtml

En juiste verklaring zal er niet echt aan gegeven kunnen worden. Als de rond van de brug hoog genoeg is, dan kan je nog altijd de vraag stellen hoe een hond naar beneden kan kijken en zo dan ook springt.
Het kan ook dat gevoel zijn geduwd te worden. Wie zal het zeggen he.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM