Vrouwen doorbreken taboe van menstruatie met #LiveTweetYourPeriod

Permalink voor ingesloten afbeelding

Vrouw Nog beter dan een stukje chocolade tijdens je regels: een relativerende tweet die je eraan herinnert dat je niet alleen bent. De hashtag “LiveTweetYourPeriod” bundelt alle spontane hersenspinsels die in vrouwen opkomen tijdens hun menstruatie. Een statement om het taboe te doorbreken, dat bij momenten best pittig is. Gevoelige mensen (lees: mannen) zijn gewaarschuwd.

De hashtag #LiveTweetYourPeriod circuleert al langer op Twitter, maar werd door een artikel in The New York Times van journaliste Jenna Wortham opnieuw razend populair. Wortham schrijft dat ze hoopt dat het taboe rond menstruatie verdwijnt door erover te schrijven op sociale media. Ze wil “de voortplanting van de vrouw normaliseren, deseksualiseren en destigmatiseren, een topic dat lang genoeg in schaamte gehuld is geweest. Het internet is verzadigd van afbeeldingen die vrouwen hyperseksualiseren, maar die foto’s worden zelden als schandalig beschouwd. Als inhoud focust op hoe een vrouwenlichaam functioneert, is dat wel meteen schandalig”, betoogt Wortham. Ze verwijst ook naar de situatie waarbij de foto van een vrouw met een bloedvlek tussen de benen op Instagram tot twee keer toe verwijderd werd.

Vrouwen laten zich massaal gaan op Twitter naar aanleiding van hun maandelijkse ongemakken, en de inhoud van die tweets is erg gevarieerd. De ene vrouw houdt het bij een bescheiden vloekje omdat haar regels eraan komen, de andere vrouw omschrijft dan weer zeer expliciet waar ze aan toe is. Het onderschrift “niet voor gevoelige lezers” is bij sommige tweets absoluut op zijn plaats. Ook mannen mengen zich in de discussie met hier en daar een grapje.

Permalink voor ingesloten afbeelding

Permalink voor ingesloten afbeelding

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/131/Menstruatie/article/detail/2373199/2015/06/23/Vrouwen-doorbreken-taboe-van-menstruatie-met-LiveTweetYourPeriod.dhtml

Je moet eigenlijk die enkele dagen voor jezelf nuchter bekijken. En zelf vind ik het wel gepaste foto’s die je op twitter terug kan vinden. Vele vrouwen zien het toch als een pijnlijke kwaal en ongemakken. Maar je lichaam zuivert op zo een moment.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM