Wat te doen tegen migraine?

Wat te doen tegen migraine?

Er lijkt een oplossing te komen voor de één miljoen Nederlanders die last hebben van ernstige migraine: minstens twee aanvallen per maand.

Wonder
Het LUMC in Leiden gaat na de zomer op op 600 patiënten de nieuwe ‘anti-CGRP-middelen’ testen. Het wondermiddel zou het aantal migraineaanvallen met vijftig procent verminderen.

Tips
Het gaat hier dus nog om een test. Om tot de tijd dat het middel op de markt ligt de migraineaanvallen te overleven, hebben wij wat tips op een rijtje gezet:

1. Gemberpoeder
Los elke dag een theelepeltje gemberpoeder op in een glas water. Het is vies, maar het werkt.

2. Houd je bloeddruk laag
Veel mensen krijgen migraine door een hoge bloeddruk. Hoe houd je die dan laag? Eet zo veel mogelijk verse producten. Vermijd koffie en suiker, varkensvlees, kaas, alcohol, aspartaam – dus geen cola light – en citrusvruchten.

3. Drink lavendelthee
Je kan deze thee kopen bij biologische winkels. De thee werkt niet alleen bij migraine: het is ook een remedie bij hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid.

4. Appelsap
Als je appelsap drinkt wanneer je vlekken gaat zien, zet de aanval zich niet door. Iets anders met appel schijnt ook te helpen. Appeltaart misschien?

5. Botox
Ja, écht. Botox is het nieuwe medicijn tegen deze hardnekkige kwaal. Door botox in je voorhoofd te spuiten, verdwijnt de spanning. Dit vermindert de intensiteit van de hoofdpijn.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/lifestyle/wat-te-doen-tegen-migraine/

Het is natuurlijk het proberen waard. Hoe natuurlijker hoe beter en zoals men van de medicatie af kan blijven hoe beter.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM