‘Kankerpatiënten krijgen dure medicijnen niet altijd’

‘Kankerpatiënten krijgen dure medicijnen niet altijd’

Een oncoloog die anoniem wil blijven trekt daarom in Nieuwsuur aan de bel. Hij voelt zich als arts niet in staat de juiste zorg te verlenen aan zijn patiënten.

Bij zijn directie krijgt hij echter geen gehoor.

Veel te duur
Kankerpatiënten krijgen niet altijd of niet direct de beste behandeling omdat deze te duur is. Zo krijgt de helft van de darmkankerpatiënten het dure geneesmiddel Avastin niet, omdat ziekenhuizen er geen geld voor hebben. Dat blijkt uit onderzoek van hoogleraar Interne Geneeskunde van het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) Kees Punt, dat in Nieuwsuur werd besproken. Ik weet van collega’s uit ziekenhuizen dat zij dit medicijn niet kunnen of mogen geven. We hebben met z’n allen een richtlijn samengesteld om daarmee de optimale behandeling voor een patiënt samen te stellen en dan vind ik dus ook dat we ons aan die richtlijn moeten houden, zo zegt hij in het programma.

Actueel probleem
De oncoloog die anoniem wenst te blijven, bevestigt zijn onderzoek. In ons ziekenhuis wordt er inderdaad bezuinigd op dure medicijnen. Ook op Avastin. Helaas kan ik daardoor niet altijd het beste geven aan mijn patiënten. Dat is ook de reden dat ik mijn verhaal doe. Ik heb geconstateerd dat wij niet het enige ziekenhuis zijn waar men niet alles geeft aan de patiënt. Het zou goed zijn als dit een keer wordt erkend, want er moet een oplossing komen.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/kankerpatienten-krijgen-dure-medicijnen-niet-altijd/

Is dat niet erg dat mensen niet krijgen wat ze nodig hebben. Soms zelfs al bij de zorgen dat het minimaal is omdat de patiënt het niet kan betalen.
Ik vind dit erg om te lezen

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM