Slechte nachtrust verdubbelt kans op hartaanval

Slechte nachtrust verdubbelt kans op hartaanval

Te weinig slaap is net zo slecht voor je gezondheid als roken of niet voldoende bewegen. Het vergroot naast de kans op een hartaanval, ook de kans op een beroerte.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Twee keer zoveel kans
Mensen met slaapstoornissen die minder dan zeven uur slapen per nacht, hebben tot vier keer zo veel kans op een beroerte dan mensen die een goede nachtrust krijgen. Daarnaast hebben slechte slapers maar liefst twee keer zo veel kans op een hartaanval.

‘Het is een risicofactor’
Professor Valery Gafarov zegt: Slaap is geen triviale kwestie. Slecht slapen moet worden beschouwd als risicofactor, samen met roken, te weinig bewegen en slecht eten. Hij raadt mensen die minder dan zeven of acht uur per nacht slapen zelfs aan om naar de dokter te gaan. Eerder was al bekend dat slaapstoornissen ook kunnen leiden tot depressies.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/slechte-nachtrust-verdubbelt-kans-op-hartaanval/

Wie er geen aandacht aan besteed en blijft slecht slapen kan heel wat problemen ondervinden. Dat is meermaals te lezen en krijg je ook snel te horen bij een arts. Natuurlijk als men het dan nog combineert met een slechte voeding weinig beweging alcohol en roken dan hoor je bij de zware risicofactors van hartfalen.
Let om jezelf en je gezondheid het is zo kostbaar.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM