‘Ze zeggen dat ik in mijn eigen wereld leef’

Binnenkort een bijzonder initiatief van GGZ Friesland, want deze zorginstelling gaat als eerste in Nederland een 360-graden film inzetten om publiek voor te lichten. Op maandag 15 juni om 20.00 uur wordt de Publieksacademie ‘Ze zeggen dat ik in mijn eigen wereld leef’ live in 360 graden video uitgezonden via de website van de Leeuwarder Courant. Deze Publieksacademie staat in het teken van autisme.

‘Bij elke Publieksacademie zit de zaal helemaal vol, daarom besloten we de lezingen ook live uit te zenden’, aldus Louwra Weisfelt, manager Marketing, Communicatie & Innovatie van GGZ Friesland. ‘Bij de komende Publieksacademie gaan we een stapje verder. Mensen kunnen met hun computer, tablet of telefoon virtueel in de zaal stappen en de Publieksacademie live meemaken.’

GGZ Friesland realiseert de 360 graden uitzending in samenwerking met Vreaks Virtual Reality Concepten. Denk, onderdeel van GGZ Friesland, maakt al gebruik van 360 graden video bij de Virtual Reality Exposure Therapie die wordt ingezet in de behandeling van paniekstoornissen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Oculus Rift virtual reality bril en de Google Cardboard. Weisfelt: ‘Vanaf aanstaande maandag gaan we 360 graden film niet alleen effectief inzetten bij behandeling, maar ook bij publieksvoorlichting.’ GGZ Friesland is hiermee de eerste zorginstelling in Nederland.

Om de 360 livestream te volgen, hebben de kijkers geen speciale Virtual Reality bril nodig. Ze kunnen via hun computer, tablet of smartphone rondkijken in de zaal en de Publieksacademie volgen alsof ze zelf aanwezig zijn. De kijkers thuis kunnen hun vragen aan de gasten stellen via Twitter met behulp van de #publieksacademie.

Over autisme

‘Ze zeggen dat ik in mijn eigen wereld leef’ is het zevende thema van de Publieksacademie. Veel mensen beweren ‘een beetje autistisch te zijn’, maar weinig mensen weten precies wat een autisme spectrum stoornis (ASS) inhoudt en wat de impact van autisme op iemands leven is. Tijdens deze Publieksacademie spreken drie experts op gebied van autisme: Frans Huitema, psychiater GGZ Friesland, Bianca Klop, psychiater Synaeda en Martine Stel, GZ-psycholoog Kinnik. Het panel wordt versterkt door ervaringsdeskundige Richard Duinkerken.

Publieksacademie Friesland

GGZ Friesland en Leeuwarder Courant organiseren samen de Publieksacademie Friesland. Tijdens iedere lezing van de Publieksacademie komen specialisten van GGZ Friesland en ervaringsdeskundigen aan het woord. Maandelijks trekken de Publieksacademies ruim 400 bezoekers en volgen meer dan 1.000 inwoners van Friesland live de bijeenkomsten via de website van de Leeuwarder Courant.

BRON: http://gezondheid.blog.nl/algemeen/2015/06/14/ze-zeggen-dat-ik-in-mijn-eigen-wereld-leef

Ergens mag dat ook zo gezegd worden, maar eens je in dat wereldje mee kan stappen begrijp je de persoon. En zal de persoon ook jou begrijpen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM