App herkent huidkanker bijna zo goed als arts

NIEUWS Een speciale app voor smartphones blijkt zeer geschikt om huidkanker op te sporen. Dat meldt het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven meldde maandag op basis van eigen onderzoek dat de resultaten van de software “het gemiddelde oog van een dermatoloog benaderen’.

Gebruikers van de gratis app SkinVision kunnen foto’s maken van moedervlekken of andere vreemde plekjes op hun huid. Het programma analyseert die vervolgens en geeft een oranje of rode waarschuwing als sprake lijkt van huidkanker. Als dat zo is, kan de foto direct met een arts worden gedeeld. De app helpt de gebruiker ook mogelijke verdachte groei op te sporen door de gemaakte foto’s op te slaan en in de gaten te houden of er in de loop van de tijd veranderingen optreden.

Uit het onderzoek blijkt dat SkinVision naast het herkennen van melanomen – de meest levensbedreigende vorm van huidkanker – ook ruim 80 procent van andere soorten van huidkanker met zekerheid weet te herkennen en in 95 procent met grote waarschijnlijkheid.

Huidkanker is de snelst groeiende kankersoort. Vaak is deze ziekte goed te behandelen, maar vroege opsporing is hierbij van groot belang.
De app is gratis te downloaden voor iPhone in de Appstore en voor Samsung in Google Play.

Het zou zeker niet slecht zijn. Zeker als je een vreemd plekje opmerkt dat je het even kan controleren. Maar dan nog zou ik naar een arts of zelfs een afspraak maken bij een dermatoloog die het helemaal met zekerheid kan zeggen. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM