Dan toch geen fabeltje: schoonheidsslaap bestaat echt

© thinkstock.

Wist je dat amper één nachtje wakkerblijven al behoorlijk wat gevolgen kan hebben? Niet alleen je uiterlijk lijdt eronder, maar ook je gezondheid.

Een nachtje slaap verliezen heeft rampzalige gevolgen. Niet alleen voor je humeur, maar ook voor hoe je bijvoorbeeld presteert op het werk. Daarnaast heeft te laat gaan slapen, te vroeg opstaan of wakker worden gedurende de nacht ook een invloed op het huidverouderingsproces. Bovendien zou te weinig slapen ook je risico om bepaalde ziektes te ontwikkelen verhogen. Dat blijkt uit onderzoek van UCLA.

Voor dat onderzoek werden 29 personen geselecteerd, wiens slaappatroon in de loop van vier opeenvolgende dagen grondig werd verstoord. Elke ochtend werd bij de deelnemers bloed geprikt, om de gevolgen van een gebrek aan slaap in detai te kunnen analyseren.

Uit de resultaten van dat bloedonderzoek bleek dat amper één nacht verstoorde rust al verstrekkende gevolgen kan hebben voor de cellen in je lichaam. Dat zorgt er op zijn beurt dan weer voor dat het biologische verouderingsproces van je lichaam plots veel sneller gaat dan normaal. “Onze studie toont aan dat zo’n verstoorde nachtrust vooral voor oudere volwassenen een zware invloed kan hebben op de biologische veroudering”, aldus onderzoekster Judith Carroll.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/2357555/2015/06/13/Dan-toch-geen-fabeltje-schoonheidsslaap-bestaat-echt.dhtml

Een nachtje wakker blijven zal je op een zeker moment de volgende dag beginnen te voelen maar ook zal je merken dat je niet volledig helder kan handelen en denken. Ook vaak wakker worden kan op een moment voor problemen gaan zorgen. Nu als je echt last hebt van wakker worden in de nacht, zoek de oorzaak op. En werk eerst daaraan. Je gaat merken doordat aan te pakken kan er al een verbetering komen. Een nacht eens wakker blijven is geen probleem, maar probeer dan in de dag je rust te zoeken en ga die dag zeker niet laat slapen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM