Misbruik-emojis moeten slachtoffers van huiselijk geweld helpen

© BRIS.

Een Zweedse liefdadigheidsorganisatie bracht een reeks emojis uit met blauwe plekken, littekens van automutilatie en tekenen van huishoudelijk geweld. Het doel: het jonge slachtoffers makkelijker maken om open te communiceren over de situatie waarin ze verkeren.

Het gebruik van emojis ontwikkelt zich razendsnel tot het ontstaan van een compleet nieuwe taal. Dat die meestal gebruikt wordt voor het opleuken van een boodschap is geen nieuws, maar nu bestaat er ook een hele reeks nieuwe, minder opgewekte, poppetjes.

Daarvoor moeten we de Zweedse liefdadigheidsorganisatie BRIS bedanken, die een hele reeks nieuwe figuurtjes met littekens bedacht. Het doel? Het makkelijker maken voor jonge slachtoffers van huiselijk geweld om openlijk te communiceren over wat er zich in hun leefwereld afspeelt. “Een complexe realiteit vraagt om een complexe set symbolen”, aldus de woordvoerder van BRIS. “Soms vindt een kind niet de juiste woorden om te omschrijven wat er met hem of haar gebeurt. In zo’n geval komen onze emojis handig van pas.”

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/2344301/2015/06/01/Misbruik-emojis-moeten-slachtoffers-van-huiselijk-geweld-helpen.dhtml

Alles is goed om er de aandacht aan te bevestigen. Al is het in een film of zoals hier met emojis. Om toch dit door het slachtoffer bespreekbaar te maken. Want heel veel slachtoffers van huiselijk geweld durven er niet over praten uit angst. En juist die angst moet doorbroken worden, dat er echt aandacht aan besteed kan worden. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM