Natalia wordt gezicht van strijd tegen borstkanker: “Ik kan mensen extra kracht geven”

“Ik ben zeer selectief wat goede doelen betreft, maar hier wil ik tijd, moeite en liefde insteken.” Natalia (34) werd gisteren voorgesteld als nieuwe ambassadrice voor ‘Pink Ribbon’ en trekt met de organisatie ten strijde tegen borstkanker. “Dit is geen marketingstunt. Ik wil méér zijn dan enkel het uithangbord.”

Waarom ik? Vinden jullie me hiervoor wel geschikt? Ik heb nog nooit borstkanker gehad. Gaan vrouwen die wél al slachtoffer werden dat wel pikken? Zullen ze dit aanvaarden?

Natalia

Haar gezicht siert de nieuwe campagne en haar stem is te horen in één van de meest aangrijpende spotjes die weldra uit de radio zullen sijpelen. Gisteren werd Natalia voorgesteld als nieuwe ambassadrice van organisatie Pink Ribbon en in het Brusselse Hard Rock Café toonde de Vlaamse souldiva zich van haar meest ernstige en warme kant.

“Ik heb heel even getwijfeld toen ik voor dit project gevraagd werd”, aldus de zangeres. “Ik dacht meteen: ‘Waarom ik? Vinden jullie me hiervoor wel geschikt? Ik heb nog nooit borstkanker gehad. Gaan vrouwen die wél al slachtoffer werden dat wel pikken? Zullen ze dit aanvaarden?’ Pas toen men me vertelde over de psychologische strijd die vrouwen in dergelijke situaties ervaren, zag ik plots mijn plaats in dit project. Ik weet dat ik heel overtuigend kan zijn en in staat ben mensen te motiveren. Hen extra kracht te geven. Toen klikte alles eigenlijk in elkaar. Toen wist ik zeker dat ik dit wilde doen.”

Al kent Natalia de ziekte ook van nabij. Ze was nauw betrokken bij de strijd die haar collega Anastacia tegen borstkanker voerde en heeft – zoals velen – een familielid dat door de ziekte werd getroffen. “Sinds ik deze opdracht aanvaard heb, ben ik me nog meer in de ziekte gaan verdiepen en ben ik me ook meer bewust geworden van de gevolgen”, klinkt het.

Natalia levert, net als de bands ‘Amatorski’ en ‘Marble Sounds’, een campagnespot die je hieronder kan beluisteren.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/82/Borstkanker/article/detail/2342085/2015/05/30/Natalia-wordt-gezicht-van-strijd-tegen-borstkanker-quot-Ik-kan-mensen-extra-kracht-geven-quot-.dhtml

Wat Natalia zegt in het filmpje dat je kan bekijken via de link dat is het allerbelangrijkste. De psychologische nazorg en proberen om de vrouw terug op de rit van een sociaal leuk leven te krijgen. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM