Deze vrouw bewijst dat yoga voor iedereen is

Yogi Jessamyn Stanley wil aan de hele wereld aantonen dat yoga voor iedereen is, ongeacht je leeftijd, gewicht of achtergrond.

De 27-jarige Jessamyn Stanley uit North Carolina beschrijft zichzelf op Instagram als een yoga-enthousiastelinge en ‘fat femme’. Nadat ze in 2011 voor het eerst Bikram yoga uitprobeerde oefent Jessamyn de sport nu dagelijks uit en post ze haar vooruitgang op haar Instagrampagina. Daar verzamelde ze ondertussen al meer dan 42.000 volgers.

“Heel wat vollere dames die aan yoga doen denken dat ze bepaalde poses niet kunnen uitvoeren omdat ze daarvoor te dik zijn”, vertelt Jessamyn. “Ik ben echter het levende bewijs dat het wel mogelijk is. Ik ben niet bang van mijn lichaam en ik ben niet bang om te zien hoe raar mijn lichaam er in bepaalde posities uitziet. Ik wil gerust ergens ondersteboven in mijn ondergoed staan, om een oefening juist uit te voeren.”

Jessamyn rondde ondertussen een cursus af om zelf yoga-instructrice te worden, maar geeft toe dat ze soms zelf nog onzeker wordt bij het zien van een typisch slank yogalichaam vooraan in haar les. “Ik maak me ook zorgen over het groeiende aantal yogastudio’s voor dikke mensen. Dat zou niet mogen. Yoga gaat helemaal niet over hoe je eruit ziet, en er zou dus helemaal geen reden mogen zijn om dikke en dunne mensen op te splitsen. Langs de andere kant versta ik natuurlijk ook dat het heel erg ontspannend is om als dikkere vrouw naar een yoga-studio te gaan met allemaal mensen van hetzelfde gewicht. Niemand zal je daar vreemd aankijken wanneer je er binnenwandelt.”

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/300/Yoga/article/detail/2342012/2015/05/30/Deze-vrouw-bewijst-dat-yoga-voor-iedereen-is.dhtml

Yoga is voor iedereen. Iemand die denkt dat is niet voor mij is het meestal de angst die ze hebben omdat ze denken de oefeningen niet te kunnen. Of te denken dat het allemaal magere mensen zijn die het doen. Nee vrouwen mannen alle gewichten kunnen aan yoga doen. En laat je niet afschrikken, want het belangrijkste is dat je weet dat je met je lichaam en ademhaling aan het werk bent. Iedere oefening is met je ademhaling en gevoel bezig zijn. En luisteren naar je lichaam luisteren wat je kan en hoe ver je kan. Ik kon vroeger een volledige lotushouding nu nog een halve en daar moet je vrede mee nemen. Dat is ook yoga luisteren en voelen naar jezelf. 
Dus mensen als je wilt probeer een proefles. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM