Waarom scheren vrouwen zich eigenlijk?

Vrouwen scheren massaal al hun lichaamsharen weg, terwijl mannen zonder enig probleem kunnen rondlopen met een bos okselhaar en (op wielrenners na) beenhaar. Maar hoe komt het eigenlijk dat vrouwen zich wél (moeten) scheren en wanneer is dat begonnen?

Volgens de Amerikaanse website VOX was het erg lange tijd absoluut ondenkbaar dat vrouwen zich zouden scheren. Tot de jaren twintig droegen vrouwen bedekte kleren, waardoor niemand zich zorgen maakte over behaarde lichaamsdelen. Alleen gezichtshaar en af en toe haar op de onderarmen werd geëpileerd, maar ook niets meer dan dat.

Mouwloze jurken
Maar vanaf de jaren twintig begonnen mouwloze jurken – geïnspireerd op de Romeinen en Grieken – steeds vaker op te duiken in het straatbeeld. Zo ontstond een toen nog kleinschalige ontharingsindustrie, die stilletjes aan vrouwen probeerden te overtuigen om hun oksels te scheren. Dat deden ze onder andere door te adverteren in vrouwenmagazines als Harper’s Bazaar. In die advertenties is duidelijk te zien dat scheren voor vrouwen nog uitgelegd moest worden, scheren was dus echt nog niet vanzelfsprekend.

Gilette
Steeds vaker en vaker doken die campagnes op en dat werd alleen maar erger toen Gilette zich begon te focussen op specifieke ‘veilige’ scheermesjes voor vrouwen. Plots was het volgens vrouwenmagazines absoluut not done om je benen en oksels niét te scheren. Op twintig jaar tijd schoor dus plots elke vrouw zich, simpelweg omdat dat hen werd opgedragen in advertentiecampagnes.

Tegenbeweging
Pas sinds kort durven vrouwen er tegenin gaan, met selfies van Madonna en Miley Cyrus met een bos okselhaar op Instagram als bekendste voorbeelden. Al lijkt het bijna ondenkbaar dat vrouwen zich ooit terug zo zorgeloos niét meer zouden scheren als voor de jaren twintig.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/2339259/2015/05/28/Waarom-scheren-vrouwen-zich-eigenlijk-.dhtml

Ook denk ik dat het gewoon voor de geurtjes is. Al is er altijd gezegd waar haar groeit heeft het ook zijn doel. Ook nu de tijd van heden zijn er meer mannen die zich scheren en dan niet alleen hun baard. Maar ook hun okselhaar en het intiem deel, tot zelfs hun benen en borstharen. Maar zoals je ook leest het waait weer over van Amerika en de vrouwen spiegelen hen, zodat ze nu weer durven hun haargroei meer te laten staan of in het beste geval het bijtriemen. En wat ik onlangs nog las was dat ze ook hun okselharen en intiem deel geen kleuren. Vrouwen daar zou ik echt niet aan beginnen. Maar goed zoiets moet jezelf weten natuurlijk.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM