Partnergeweld niet langer prioriteit voor politie

  © belga.

In haar nieuwe Nationaal Veiligheidsplan beschouwt de politie partnergeweld niet langer als een prioriteit. Dat staat donderdag in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Om de vier jaar bepaalt het Nationaal Veiligheidsplan wat de speerpunten voor de politie moeten zijn. Intrafamiliaal geweld staat er sinds 2008 in, maar de politie vindt dat de tijd rijp is om in het nieuwe Veiligheidsplan partnergeweld als prioriteit te schrappen.

Machteloos

“Het heeft weinig zin om hier opnieuw een prioriteit van te maken”, zegt Jean-Marie Brabant, voorzitter van de Vaste Commissie voor de Lokale Politie. “De afgelopen jaren heeft elke zone een deel van haar werking toegespitst op partnergeweld. Er zijn veel inspanningen geleverd, maar we stellen vast dat we soms machteloos staan tegenover het fenomeen. Preventief werken heeft grenzen. Maar ik denk wel dat de bestaande maatregelen hebben geleid tot permanente aandacht voor het probleem.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2304645/2015/04/30/Partnergeweld-niet-langer-prioriteit-voor-politie.dhtml

En daar sta je dan weer. Waar kan je nog vertrouwen leggen als er partnergeweld is. Als de instanties al niet meer optreden. Is het dan zo als bij stalken dat er eerst echt doden moeten vallen voor ze komen.
Waar gaat het allemaal naar toe in deze wereld. Want hier geef je de dader maar weer de vrije hand omdat ze weten dat het slachtoffer toch nergens naar toe kan bellen om hulp.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM