Vader vecht eerst maanden voor dochtertje en slaat haar dan dood

© thinkstock.

Amper drie maanden nadat hij de volledige zeggenschap kreeg over zijn dochtertje, heeft Carl Wheatley zijn bloedeigen kind doodgeslagen. De 4-jarige Alexa-Marie Quinn bezweek na het “landurig incasseren van harde klappen”, luidde het keihard in de rechtbank van Saint Albans.

Aanklager Christopher Donnellan QC opende de zitting met de mededeling dat, “Alexa-Marie Quin stierf nadat ze op 12 maar 2014 hard geslagen werd door haar vader Carl Wheatley nadat hij naar eigen zeggen zijn geduld verloren had met haar. Ze was amper 4,5 jaar oud. Het was niet alleen een kwestie van een plots verlies aan geduld. Het ging om langdurig en hard slaan”, aldus Donnellan. De jury kreeg de horen dat de vader ontkende dat hij zijn meisje vermoord had maar hij gaf wel toe dat hij zich schuldig gemaakt heeft aan doodslag.

Na een maandenlange strijd won de Brit uit Queen Bee Court het vaderschap over zijn meisje. Dat gebeurde nadat het kind bij haar moeder, Victoria Quinn weggehaald werd en toevertrouwd werd aan een adoptiefamilie. Lang bleef het onduidelijk wie de vader van het meisje was, tot Wheatley in 2012 aandrong op een vaderschapstest. Toen bleek dat hij de biologische vader was, kreeg hij het recht om mee te zorgen voor de opvoeding van zijn kind. Na een paar bezoekjes door de sociale dienst werd hij in staat geacht om de volledige zorg op te nemen voor haar. “Jullie zullen te horen krijgen waarom hij de voogdij over zijn kind kreeg en waarom er niet meer toezicht was”, richtte Donnellan zich tot de jury. “Meer toezicht had de dood van Alexa-Marie kunnen voorkomen maar de beklaagde maakte zijn eigen keuzes. Hij opteerde ervoor om geen hulp te zoeken.” Wheatley vocht ook voor de zeggenschap over een jongetje van drie en dat deed hij volgens de aanklager om een specifieke reden. “Met meer kinderen kon hij ook meer bijslag claimen.”

Het drama waarvoor Wheatley zich moest verantwoorden, vond plaats op 12 maart vorig jaar. Hij belde toen het noodnummer 999 en zei dat zijn dochtertje al een paar uur dood was maar de dispatcher gaf hem aan hoe hij moest proberen om haar te reanimeren. Intussen arriveerden de hulpdiensten bij de man. Het kind kreeg meteen de eerste zorgen toegediend en werd later overgebracht naar het ziekenhuis waar ze de volgende ochtend doodverklaard werd. “Hij vernielde zoveel cellen onder de huid van de borstkas en benen dat er vet in haar longen terechtkwam. Het blokkeerde haar longen en ze stierf”, aldus nog de aanklager. Voor hij haar doodsloeg, hield de vader zijn dochter verborgen voor de sociale werkers. Een afspraak zegde hij af met het smoesje van autopech. “In de weken voor haar dood, begon hij haar steeds harder en vaker te slaan. Hij deed ook alle moeite opdat Alexa-Marie door niemand gezien zou worden. Hij wist heel goed wat hij aan het doen was en dat hij haar pijn deed. Pijn die ook duidelijk zichtbaar was voor de hulpdiensten. Ze zat vol onder de blauwe plekken. Daarom spreek ik in dit geval over moord”, aldus nog Donnellan die de beklaagde omschreef als iemand die niet vies was van geweld en zijn voormalige partner ook regelmatig een pak slaag gaf.

Wheatley die ADHD heeft, huilde toen hij zijn oproep opnieuw hoorde in de rechtbank. “Ze is verdronken, ze is verdronken in haar eigen vocht. Ze heeft waarschijnlijk vocht in haar longen. Ze heeft meteen een ambulance nodig. Ik had haar nog maar een paar maanden. Ik raakte wat gefrustreerd en ik heb het arme kind pijn gedaan”, luidde het. Het proces kende dan ook een emotioneel begin.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2303504/2015/04/29/Vader-vecht-eerst-maanden-voor-dochtertje-en-slaat-haar-dan-dood.dhtml

Je vecht in een echtscheiding voor je kind voor vaderschap en dan gebeurd dit. Wat is de achterliggende oorzaak hiervan. Voor wat is er ooit een echtscheiding aangevraagd en heeft de moeder het zo lang kunnen afhouden? Toch ook vragen die hier naar boven komen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM