Dit online project toont vrouwen zoals ze echt zijn

© Jade Beall.

Fotografe Jade Beall -bekend van de prachtige fotoreeks ‘The Bodies of Mothers’ zet een nieuw project op poten. Op een speciale website wil ze onbewerkte foto’s verzamelen van vrouwen zoals ze echt zijn.

Beall is momenteel bezig met het inzamelen van voldoende geld om een gloednieuw digitaal project op poten te zetten, waarop ze het werk van andere vrouwelijke fotografen wil verzamelen. “Het wordt een fantastische nieuwe website voor vrouwelijke fotografen van over heel de wereld. Bedoeling is dat ze op deze site hun onbewerkte vrouwenfoto’s en inspirerende verhalen kunnen plaatsen. Ik wil op deze manier eigenwaarde en het belang van een positief zelfbeeld voor vrouwen opnieuw onder de aandacht brengen.

De website zal haar huidige webstek ‘A beautiful body‘ vervangen en de naam ‘You Are Beautiful’ meekrijgen.

“Zoveel vrouwen voelen zich eenzaam en niet gesteund in de dagelijkse strijd die ze met hun lichaam leveren. Hun lichaam verandert door een zwangerschap, gewichtsverlies, gewichtstoename, kanker, en nog zoveel andere redenen. Mijn site ‘A Beautiful Body’ is in het verleden al een steun geweest voor vrouwen overal ter wereld. Het is de bedoeling dat mijn nieuwe project dat ook wordt.

“Wanneer ik naar een foto van mezelf kijk zoom ik in op al mijn tekortkomingen. Vetrolletjes, een dubbele kin, cellulitis. Ik kan nog wel een uurtje verdergaan. Ik mag me dan wel fantastisch voelen, maar wanneer er op dat moment een foto van me gemaakt wordt, en ik die achteraf zie, kan ik alleen nog maar denken aan wat er allemaal mis met me is.” © Jade Beall.
“Ik weet dat al deze dingen me gemaakt hebben tot de vrouw die ik vandaag ben. Dat ik trots moet zijn op mijn littekens, zowel innerlijk als uiterlijk. Mijn hangende borsten en striemen vormen het verhaal van de vijf wondertjes die ik op de wereld heb gezet.” © Jade Beall.
BRON: http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/2302417/2015/04/28/Dit-online-project-toont-vrouwen-zoals-ze-echt-zijn.dhtml
Zijn wie je bent en je goed voelen. Je niet laten meedraaien met deze die anders zijn. Dat is eigenlijk het belangrijkste om je eigen lichaam te aanvaarden zoals het is. Het blijft nooit mooi en als je dat wilt zal je ervoor moeten lijden of als men foto’s neem zal men ze moeten bewerken. Ben je dan daadwerkelijk nog je eigen ik. Nee je neemt eigenlijk jezelf in de maling. En met gewoon jezelf te blijven en je lichaam te waarderen als de prachtigste tempel dan krijg je en goed gevoel.
VROUWEN WEES JEZELF EN WEES FIER OP HET LICHAAM DAT JE HEBT.
DAT STRAAL JE UIT EN ZAL JE MERKEN DAT ER AANDACHT AAN GEGEVEN WORDT
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM