(W)auw, mooi! Dit zijn de pijnlijkste beauty behandelingen

© shutterstock.

Wie mooi wil zijn moet lijden, zo wil het cliché. En die pijngrens moet inderdaad soms enkele niveaus verhoogd worden voor een glad huidje of een mooi gezicht, niets aan te doen. Deze vijf schoonheidsbehandelingen zijn het pijnlijkst, opgesomd in stijgende lijn. Wie bij nummer 1 nog niet inwendig aan het gillen is, heeft écht een lage pijngrens.

© Kos
© Kos
© thinkstock

5: Gezichtsbehandelingen
Krijgen een 5/10 op pijnschaal.
Over het algemeen vallen gezichtsbehandelingen of facials nog wel mee bij een schoonheidsspecialiste. Alles hangt er een beetje vanaf hoe gevoelig jouw huid is. Maar als je weet dat een gezichtspeeling dode huidcellen verwijdert door ze op te lossen of zelfs te verbranden, spreekt dat natuurlijk voor zich.

Zo maak je het draaglijk:
– Sus jezelf met de gedachte dat het prikken maar tijdelijk is, en dat je dat alleen maar voelt bij het aanbrengen van de peeling.
– Gebruik achteraf een koud compres of koud masker om je huid te kalmeren
– Maak geen afspraak als je een gevoelige huid hebt, verbrand bent of een kater van de vorige dag een het verwerken bent.

4: Hair extensions
Krijgen een 5/10 op de pijnschaal.
Je zou niet verwachten dat het zetten van hair extensions pijnlijk kan zijn, maar het tegendeel is waar. De extensions moeten vastgevlochten worden aan je eigen haar vanaf de hoofdhuid, een gevoelig lichaamsdeel. Niet alleen het zetten van de extentions kan pijnlijk zijn en hoofdpijn veroorzaken, ook de eerste dagen erna kan je er nog last van hebben.

Zo maak je het draaglijk:
– Ga op zoek naar een goede kapper, waarmee anderen goede ervaringen hebben op vlak van extentions.
– Heb je een gevoelige hoofdhuid? Meld dat dan duidelijk op voorhand aan je kapper.

3: Permanente make-up
Krijgt een 7/10 op de pijnschaal.
Een soort van tatoeage laten zetten op een gevoelig plekje zoals je oog, lip of wenkbrauw, dat kan niet anders dan pijn doen. Gelukkig bestaat er zoiets als een verdovende vloeistof die de pijn verzacht, maar comfortabel is het toch niet.

Zo maak je het draaglijk:
– Bij sommige schoonheidsspecialisten kan je een “pijntest” doen, waarbij je voor de behandeling kan voelen hoeveel pijn het precies doet. Zo kan je je altijd nog bedenken.
– Vaak kan je op voorhand een aangepaste ontspannende massage vragen, zodat je minder gestresseerd aan de behandeling begint.

2: Epileren
Krijgt een 8/10 op de pijnschaal.
Verschillende haartjes één voor één na elkaar sadistisch uittrekken, uiteraard is dat pijnlijk. Wenkbrauwen epileren doet al een beetje pijn, een epileermachine voor je benen is ook geen lachertje, laat staan dat je het ding onder je oksels gebruikt. Auw, auw, auw.

Zo maak je het draaglijk:
– De eerste keer is epileren het pijnlijkst en wil je nooit meer opnieuw. Maar weet dat na en tweede en derde keer de pijn al veel draaglijker wordt.
– Epileren gaat makkelijker en pijnlozer na een warme douche of bad.
– Je kan de huid voor het epileren lichtjes verdoven met een blokje ijs of een ijscompres.

1: Brazilian Wax
Krijgt een 9/10 op de pijnschaal.
En het spreekt voor zich waarom. Ook hier geldt dat de eerste keer het pijnlijkst is, en wie veel of dikkere haren heeft down under zal ook meer pijn voelen. Ookal heb je gezworen na die eerste keer bij de schoonheidsspecialiste om nooit meer terug te komen, zo erg als de eerste keer wordt het gelukkig nooit meer.

Zo maak je het draaglijk:
– Ga NIET voor een Brazilian Wax vlak voor of tijdens de eerste dagen van je menstruatie. Je schaamstreek is dan extra gevoelig, dus dan wordt het hele gedoe nog pijnlijker.
– Gebruik op voorhand een verdovende crème.
– Drink een shotje voor je eraan begint. En nee, dat is geen grap. Je zal ons dankbaar zijn achteraf.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/2300994/2015/04/27/-W-auw-mooi-Dit-zijn-de-pijnlijkste-beauty-behandelingen.dhtml

Soms wordt al eens gezegd om mooi te zijn moet je lijden. En al je dan ziet dat vrouwen toch op momenten een pijnschaal geven van 9/10 dan is het duidelijk als ze klaar zijn ermee niet om aan te spreken zijn. En een vrouw geeft dan ook niet op om mooi te zijn. Of probeert ook niet eens iets anders dat minder pijn doet en toch nadien aangenaam is.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM