“Hun grootste droom is genezen”

De 16-jarige Kaat Swartenbroeckx uit Tongeren maakt zelf dromenvangers. Die stuurt ze gratis naar kinderen, tieners en jongvolwassenen met kanker, overal ter wereld. “Kaat toont ons de andere kant van de ziekte, ze is onze engel”, zegt de mama van Kayliah (4) uit Parijs die het gadget onlangs cadeau kreeg.

Kaat Swartenbroeckx (16) heeft één passie: het leven en leed van kinderen met kanker, hier en elders in de wereld, wat verlichten. Daarvoor richtte ze de vzw Dreamcatchers for golden warriors op. “Kinderen met kanker zijn golden warriors. Ze strijden tegen een vreselijke ziekte, en ook hun ouders vechten mee”, verklaart Kaat de naam van haar project. Dagelijks breit ze dromenvangers, die ze erna gratis verstuurt naar jonge kankerpatiëntjes.

Ze is amper een jaar bezig, maar heeft ondertussen al 450 dromenvangers gemaakt. Elke maandag stuurt ze er 15 à 20 de deur uit. “Dat is het aantal dat ik wekelijks kan maken. Een half jaar geleden waren dat zes stuks, maar ik ben ondertussen al goed getraind”, lacht ze. “Bovendien blijft de vraag van ouders om een dromenvanger voor hun zieke kind te maken maar toenemen.” Dromenvangers zijn een oud gebruik, dat ingeburgerd was bij de indianen. “Bij de geboorte van een kind werd er een dromenvanger opgehangen om mogelijke onrust weg te nemen. Wat de indianen deden, doe ik nu voor de zieke kinderen.”

Kaat is een optimistisch meisje en wil dat ook doorgeven aan de zieke kinderen. “De dromenvangers geven hen hoop, steun en liefde. Ze putten er kracht uit. Het geeft hen rust tijdens die moeilijke tijd.” Kaat verkoopt ook dromenvangers, maar die opbrengst dient enkel om de gadgets voor de zieke kinderen te bekostigen. “Ik verwacht geen tegenprestatie. Ik doe het niet voor de eer of om geld te verdienen. De kinderen hoeven niet te betalen voor een dromenvanger en ook de verzending is gratis, waar ook ter wereld je woont. Ik heb wel al 900 exemplaren en polsbandjes verkocht om de kosten te dekken. Bovendien zijn er gulle gevers die mijn project steunen. Met dat geld koop ik ook cadeautjes voor de kinderen. Ik stuur bovendien altijd een kaartje mee met wat uitleg over de legende van de dromenvangers en het gebruik ervan.”

Positieve reacties

Kaat stopt veel van haar vrije tijd in haar project, maar ze krijgt er ook veel voor terug. Ouders van over de hele wereld lieten haar al weten hoe blij ze zijn met het initiatief. “Je bent onze engel! Je toont ons de andere kant van de ziekte. Je staat ons bij en steunt ons”, zegt de mama van Kayliah (4) uit Parijs over Kaat. Ook haar stadsgenootje Soley (11 maanden), die jammer genoeg overleed aan een hersentumor, was erg gehecht aan haar speeltje. “Jelina laat de dromenvanger niet los. Zelfs toen ze geopereerd moest worden, nam ze hem mee”, klinkt het ook bij de mama van Jelina (3) uit Gent. “Ik krijg inderdaad veel positieve reacties van de mensen die ik een dromenvanger stuurde”, glimlacht Kaat. “Als ze me een foto sturen waarop ze lachen, ben ik gelukkig. Dat geeft me energie om door te gaan. Ik schrijf hen altijd dat ik hoop dat hun grootste droom uitkomt: genezen van kanker.”

Psychologe

Kaat zelf droomt ervan om van haar hobby haar beroep te maken. “Ik zou later graag als psychologe werken op de kinderkankerafdeling van een ziekenhuis. De zieke kinderen laten me niet los, ik laat hen niet in de kou staan.”

Meer informatie op http://www.dreamcatchersforgoldenwarriors.be.

BRON: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-tongeren/-hun-grootste-droom-is-genezen-a2301794/

Als 16jarige is het prachtig zo een hart voor de andere kinderen te hebben. Die zoveel slechte dromen hebben en misschien juist met haar dromenvanger mooie dromen naar voren mag laten komen. Niet alleen voor het kind maar ook voor ouders familie en vrienden die ermee geconfronteerd worden.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM