Meisje (14) steekt zichzelf in brand na groepsverkrachting

In India heeft een 14-jarig meisje zichzelf in brand gestoken, nadat ze vermoedelijk was verkracht door vijf mannen. Ze ligt in een ziekenhuis in Delhi, waar ze vecht voor haar leven.

Het meisje zou zondag verkracht zijn in een dorp in de noordelijke staat Uttar Pradesh, toen ze ’s avonds het huis was uitgegaan, stelt vice-inspecteur-generaal Laxmi Singh. Haar familie probeerde de zaak toe te dekken, maar het meisje stak zichzelf gisteren in brand en probeerde zich van het leven te beroven, aldus Singh.

De tiener is in het ziekenhuis opgenomen met brandwonden over 70 procent van haar lichaam. Vier mannen die door de vader van het meisje waren genoemd, en een minderjarige, zijn opgepakt en verhoord, aldus Singh.

Uttar Pradesh kent een van de hoogste cijfers in het land wat betreft geweld tegen vrouwen, waaronder verkrachting en ontvoering, zo blijkt uit officiële statistieken. In India komen steeds weer gevallen van seksueel geweld onder de aandacht na de fatale groepsverkrachting van een studente op een bus in New Delhi in 2012.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2295113/2015/04/22/Meisje-14-steekt-zichzelf-in-brand-na-groepsverkrachting.dhtml

India is het gevaarlijkste land voor vrouwen, en dan zeker in bepaalde steden ervan. Begrijp gewoon niet dat instanties daar er niets tegen kunnen doen zodat vrouwen en jonge meisje daar ook gewoon hun ding kunnen doen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM