Maakt niet uit wat ze dragen: vrouwen vragen NOOIT om verkracht te worden

 
© This Doesn’t Mean Yes.

“Een kort rokje is geen open invitatie om me te verkrachten. Noch is rode lipstick of een een knipoog dat”. Met deze krachtige boodschap gaat een nieuwe anti-verkrachtingscampagne van start.

#ThisDoesntMeanYes is de naam van de nieuwe anti-verkrachtingscampagne die werd opgezet door Nathalie Gordon, Lydia Pang, Abigail Bergstrom en Karlie McCulloch in samenwerking met Rape Crisis South London. In een cultuur waarin de fout voor verkrachting nog al te vaak in de schoenen van de vrouw wordt geschoven vinden deze dames het meer dan nodig om de aandacht nog maar eens op dat probleem te vestigen. “Het is nog steeds een veelgehoorde mythe dat vrouwen de schuldigen zijn wanneer het om verkrachting gaat”, klinkt het op de website. “Vrouwen die zich suggestief kleden of gedragen, vrouwen die speels zijn of provocatief, vrouwen die openlijk flirten: allemaal vragen ze erom om verkracht te worden.”

“Deze mythe moet gestopt worden. Elke vrouw moet het recht hebben om zich te gedragen en te kleden zoals zij wil, zonder daarvoor gestraft te worden.”

Voor de campagne werden 200 vrouwen gefotografeerd, die te zien zijn op de website met de hashtag #ThisDoesntMeanYes op hun foto. Andere vrouwen wereldwijd worden aangespoord hun eigen foto met dezelfde hashtag via Instagram te delen.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2293134/2015/04/20/Maakt-niet-uit-wat-ze-dragen-vrouwen-vragen-NOOIT-om-verkracht-te-worden.dhtml

Vrouwen zouden gewoon op straat moet kunnen rondlopen en geen angst gevoel mogen hebben. In bepaalde landen is het zelfs zeer gevaarlijk als een vrouw alleen op straat loopt. Hoe erg is dat niet. En dan nog zijn er van die campagnes die zeggen ze mogen dat of dat niet aan doen. Een vrouw met net als een man zich kunnen kleden in wat ze wilt. Natuurlijk kleding moet naargelang zijn. Je gaat niet in bikini of badpak winkelen. Nee gewoon je kleden naar de dagelijkse dingen die je wilt ondernemen. Dat moet gewoon kunnen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM