Levensboompjes staan symbool voor geluk…

Eergisteren op de mineralenbeurs zag ik ze weer staan; boompjes met edelstenen. Fraai om te zien. Deze levensboompjes worden ook wel bonsai boompjes of feng shui boompjes genoemd. De stam is vaak van koper of zilverdraad en de blaadjes van edelsteen. Meestal staan de boompjes op een ruw brokje edelsteen of boomstam waarvan de grond er omheen bezaaid is met kleine edelstenen.

1

Ik hou wel van symbolen, rituelen of voorwerpen met een (diepere) betekenis. Zo staat een geluksboompje symbool voor onder meer: groei, rijkdom, gezondheid, familie, bescherming en geluk. Deze edelsteen boom is prachtig als decoratie en heeft tevens een rustgevende en liefdevolle werking op de omgeving waarin hij staat. Je kunt vaak kiezen uit diverse edelstenen zoals bijvoorbeeld amethist, jade, rozenkwarts en citrien.  Elke boompje geeft geluk, maar heeft door de keuze van de steen nog een eigen extra betekenis. Zo staat citrien voor:  rijkdom en geluk en zorgt jade voor harmonie en evenwicht.

2

De levensboom zelf komt in diverse culturen voor en is het symbool van onsterfelijkheid, begin en einde; de eeuwige kringloop van het leven. Hij ontstaat uit een klein zaadje geborgen in de schoot van moeder aarde. Daar  groeit hij naar boven, naar het licht en de zon. Het zaadje wordt gevoed door de sappen van de aarde en eenmaal boven de grond verwarmd wordt hij door de zon. Zijn takken zijn een soort van armen die vruchten en bloemen dragen. Als zijn zaadjes op de grond vallen, kan het proces opnieuw beginnen. Groei, leven en herleven, afsterven en opnieuw geboren worden. Het is dus een prachtige symboliek, die aan de mens doet denken (bron internet). Mocht je een boompje niet vinden passen in je woning, dan is het ook nog altijd mogelijk om er een hanger van te kopen

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2015/04/14/levensboompjes-staan-symbool-voor-geluk

Wat nog mooier is dat je zo een boompje zelf maakt. Het is niet moeilijk en dan ga je er ook je eigen energie volledig in kunnen leggen. En zoek het niet al te moeilijk, alleen hou er rekening mee welke edelsteentjes je neemt het vrij duur kan zijn.
Wat ook als levensboompje gezien wordt is een bonzai.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM