Roze riksja’s moeten seksueel geweld tegengaan

 
© thinkstock.

Een speciale roze riksja voor vrouwen moet helpen voorkomen dat zij in de Pakistaanse stad Lahore het slachtoffer worden van aanrandingen en ander seksueel geweld. Zar Aslam, de bedenkster van het speciale vervoersmiddel, werd zelf bijna ontvoerd door een chauffeur en rijdt nu rond met een vrouwvriendelijke riksja, zo schrijft de Pakistaanse krant Dawn

De eerste roze riksja, een driewielig karretje dat zich snel en zonder veel problemen door het drukke verkeer van de miljoenenstad beweegt, rijdt nu rond. Er moeten er snel meer volgen, met vrouwen achter het stuur en een verbod op mannelijke passagiers. Aan het einde van het jaar moeten er zeker 25 roze karretjes door Lahore snorren. Bijkomend voordeel is dat het bedrijf vrouwen leert rijden en een baan biedt.

“Ik en mijn collega’s worden lastiggevallen door mannelijke chauffeurs en andere mannen terwijl we wachten op openbaar vervoer”, licht Aslam toe. Seksueel misbruik komt veel voor in Pakistan en de daders komen er vaak mee weg. Sterker nog, de slachtoffers worden vaak gezien als de schuldigen.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2282351/2015/04/10/Roze-riksja-s-moeten-seksueel-geweld-tegengaan.dhtml

Je merkt dat er meer en meer over gepraat wordt om vrouwen toch een veilig gevoel te geven. Maar spijtig genoeg zal het altijd blijven bestaan. Dat zeker niet zou mogen. We kunnen er alleen maar aandacht aan geven en proberen de vrouwen te laten zien aanvoelen dat er ook mannen zijn die het niet tolereren dat een vrouw lastig gevallen wordt, en niet over straat kan lopen of kan dragen wat ze wilt. Ook merk je het komt overal voor. En in bepaalde landen zelfs heel veel, maar je hebt ook landen waar het bijna niet voorkomt. Omdat daar gelijk levenslang opstaat.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM