Laat je masseren, 5 redenen waarom!

Laat je masseren, 5 redenen waarom!
google
Wist je dat een massage zeer helend kan zijn? Zorg er daarom voor dat je jezelf regelmatig verwent met een massage. Er zijn vele soorten massages, toch zijn de gezondheidsvoordelen hetzelfde.

Hieronder de 5 redenen waarom je jezelf vaker moet laten masseren:

1. Verlicht angst en depressie

Massage verlaagt het stresshormoon cortisol. Dit brengt de bloeddruk omlaag en geeft een ontspannen gevoel. Bovendien stimuleert massage de aanmaak van serotonine en dopamine. Deze stofjes zijn van invloed op de gemoedstoestand waardoor je je blijer voelt en meer zelfvertrouwen krijgt.

2. Verbetert het immuunsysteem

Uit onderzoek is gebleken dat massage de aanmaak van witte bloedcellen stimuleert. Hierdoor kan je lichaam zich eerder ontdoen van ziekteverwekkers.

3. Werkt pijnstillend

Massage is met name effectief tegen nek-, schouder- en hoofdpijn. Uit onderzoek blijkt dat massage net zo goed werkt tegen pijn als pijnstillers, acupunctuur en yoga oefeningen.

4. Betere doorbloeding

Massage zorgt voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Dit verbetert de stofwisseling en verlicht je spieren en organen. Daarbij geeft het ook gelijk een boost aan je huid en gelaatskleur.

5. Werkt slaapbevorderend

Er is een verband tussen massage en de aanmaak van deltagolven in het brein. Deze hersengolven zijn verbonden aan diepe slaap, vandaar dat het makkelijker wordt om in slaap te vallen. Soms al tijdens het masseren!

BRON: http://www.vriendinnenonline.nl/body-en-mind/laat-je-masseren-5-redenen-waarom

Een heerlijke massage kan wonderen doen. Je komt tot rust maar ook kleine kwaaltjes kan men verzachten ermee. Zoals spierpijn. Als je een volledige massage laat doen dus lichaam handen voeten en haar ga je merken dat heel wat kleine zenuwbaantjes geprikkeld worden en dat het nadien heerlijk genieten is.
Het is alleen je er toe aanzetten om je te laten masseren.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM