Vrouw wordt (zogezegd) verkracht in auto: hoeveel procent grijpt in?

 https://youtu.be/z-G4o9vUkNc

Een sociaal experiment dat ertoe doet, gezien de recente actualiteit: hoeveel procent van de voorbijgangers grijpt in als ze horen dat een vrouw verkracht wordt? Slechts 15 procent, blijkt het ontluisterende antwoord.

De test werd uitgevoerd in Zweden. Vanuit een verdachte wagen klinkt een paniekerige vrouwenstem, op tape weliswaar. De ruit is afgeschermd met een vuilniszak. Binnenin zit een man die de auto heen en weer laat ‘wippen’.

Het filmpje focust zich vooral op de dames en heren die wél actie ondernemen. Enkelen zoeken de confrontatie op, anderen bellen de politie.

Mooi, al vallen er bij de hele onderneming ook enkele kritische bedenkingen te maken. Waarom krijgt die dappere 15 procent niet meteen te horen dat het om een sociaal experiment gaat? Pas als iemand fysiek geweld gebruikt, krijgt die de ware context te horen. En vooral: was de schreeuw om hulp wel duidelijk genoeg hoorbaar tot buiten? Al blijft het natuurlijk wel een cijfer dat tot nadenken stemt…

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/2280987/2015/04/09/Vrouw-wordt-zogezegd-verkracht-in-auto-hoeveel-procent-grijpt-in.dhtml

Eigenlijk toch weer een mooie bevestiging dat weinig mensen andere willen helpen die in gevaar zijn. Al is het dat je nog niet fysiek iets doet. Gaan kijken of zelfs een hulpdienst bellen is ook hulp bieden. En dat zie je geregeld dat mensen gewoon doorgaan of vanop afstand alles bekijken maar niets doen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM