Nieuwe trend in foodland: paddenstoelenthee

© Foursigmafoods.

Superfoods, warm water met citroen, matcha, de ene hype volgt al snel de andere op in foodland. De nieuwste trend? Paddenstoelenthee. En nee, je wordt er niet high van.

De thee zou een echt wonderrmiddeltje zijn. Goed voor je immuunsysteem, kalmerend, .. Gezondheidsdgoeroes zweren erbij. De paddenstoelen worden vermalen tot een poeder, die vervolgens gewoon in theezakjes verkocht worden. Wat water erbij en je thee is klaar.

Uiteraard waren ze ons in het Oosten al lang voor, daar is de thee al ingeburgerd, maar hier is de hele hype nog maar net aan het opkomen. Waarom is het zo’n succes? Sommige paddenstoelen behoren tot de ‘adaptogenen’, die – volgens alternatieve geneeswijzen – je lichaam helpen ontstressen.

De thee kan je onder andere hier verkrijgen. Voor de koffieliefhebbers: ja er is ook paddenstoelen-koffie.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/2276842/2015/04/05/Nieuwe-trend-in-foodland-paddenstoelenthee.dhtml

Het wordt als maar gekker zeg ik maar. Paddenstoelen thee, mensen ik had er nog nooit van gehoord. Maar mocht ik het vinden wil ik het zeker proberen. 

Ik was even het woord APAPTOGENEN gaan opzoeken.

Adaptogeen

Adaptogenen of adaptogene stoffen, verbindingen of kruiden verwijzen naar het farmacologische concept waarbij toediening resulteert in stabilisatie van fysiologischeprocessen en de bevordering van homeostase, bijvoorbeeld verminderde cellulaire gevoeligheid voor stress. De term ‘adaptogeen’ wordt veelal gebruikt om behandelingen te beschijven die in experimentele en klinische studies de weerstand van het organisme tegen biologische stress kunnen verhogen.

De term ‘adaptogeen’ is in verband gebracht met het begrip Rasayana (in de Ayurveda). In de traditionele Chinese geneeskunde bestaat het idee van adaptogenen al duizenden jaren onder het begrip “superieur tonicum” die verschillende functies reguleren en het energieniveau verhogen, de algehele gezondheid bevorderen zonder specifieke ziekten te behandelen.

Voorbeelden van planten wanneer deze effecten worden toegeschreven zijn ginseng, Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus), noni (Morinda citrifolia), Shiitake, Reishi,Maitake, Schisandra, Rozewortel (Rhodiola rosea), ashwaganda, Jiaogulan, Maca (Lepidium meyenii), Astragalus membranaceus en marihuana.

BRON: http://nl.wikipedia.org/wiki/Adaptogeen

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM