Waarom een koude slaapkamer beter voor je is

Slaap jij ook liever met de verwarming hoog aan en verpakt in acht lagen kleding? Slaap je vaak slecht? Grote kans dat dit met elkaar te maken heeft. Onderzoekers van het Amerikaanse National Institute of Health zijn erachter gekomen dat het slapen in een koude slaapkamer heel veel voordelen heeft.

Als je het warm hebt zorgt dit er vaak voor dat je rusteloos bent. In een koudere slaapkamer daarentegen, is de kans groot dat je een betere nachtrust krijgt. Ook hoge lichaamstemperaturen hebben te maken met chronische slaapproblemen, dus misschien is het toch verstandig om die kachel vanavond een paar graden lager te zetten!

Wanneer het kouder is, werkt je metabolisme aka je stofwisseling beter.

Doordat het kouder is, heeft je lichaam meer energie nodig om op temperatuur te blijven. Hierdoor verbrand je automatisch meer calorieën. Slapend afvallen, we like!

Onze concentratie schijnt het beste te zijn bij een temperatuur van 16,6 graden. De kou helpt je dus niet alleen bij het beter slapen, maar je zult ook beter gaan werken. Maar of we dit nou echt de ideale gevoelstemperatuur vinden?

Doordat je lichaam afkoelt worden er meer hormonen door je lichaam gepompt. Onder deze hormonen ook het antiverouderingshormoon. Dus ehh… Naast slapend afvallen ook slapend jong blijven? Wij slapen vanavond in de koelkast.

Wat denk jij? Slaap jij ook het liefst in een koude slaapkamer of kan het voor jou toch niet warm genoeg zijn?

BRON http://www.vrouwen.nl/view/122316/Waarom+een+koude+slaapkamer+beter+voor+je+is

Een kamer met een temperatuur van 10graden is eigenlijk een ideaal om er te slapen. Is het te warm zal men moeilijker in slaap komen. Ook dagelijks de kamer ventileren is goed en gezond. Juist wat toch heel wat mensen doen is in de winter ook met een raam open slapen en dat is dan weer niet aan te raden. Dat is slecht voor de spieren en eigenlijk is het bewezen dat het ook geen nut heeft in de winterse nachten.
In de zomer kan het ook goed zijn om geen al te dik dekbed op je te leggen en is naakt slapen of met het minimum aan te slapen. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM