Ludo bestrijdt met succes clusterhoofdpijn

“Ik ben voor 70 procent genezen.” Het zijn de woorden van Steve Lambrecht (39). De man kampte twaalf jaar met clusterhoofdpijn tot hij bij Ludo Deferme van therapeutisch zwembad Dolfijntje in Willebroek terechtkwam. De behandeling bleek een succes. Ondertussen dringt Deferme aan op meer onderzoek. “Ik kan niet iedereen helpen, neurologen moeten mijn methodes onderzoeken.”

Stoere kop, brede schouders en een lichaam vol tattoos. Steve ziet er niet meteen de braafste jongen van de klas uit. “Dat ben ik ook niet, maar ik probeer mijn leven op het rechte pad te houden. Ondanks de duivel in mijn hoofd.” Die beheerst al meer dan twaalf jaar zijn leven. “Het is begonnen twaalf jaar geleden toen ze een kies moesten trekken. Die eerste aanval vergeet ik nooit. In het begin dacht ik dat het gewoon wat tandpijn was en heb ik een pijnstiller genomen. Tien minuten later zat de pijn in heel mijn hoofd. Het was onuitstaanbaar. Op spoed wisten ze niet wat er aan de hand was. Het begin van een lange calvarietocht van bezoeken aan neurologen en behandelingen. De afgelopen jaren heb ik alles geprobeerd. Een halve apotheek heb ik geslikt. De medicatie tastte mijn botten en mijn rug aan, maar de clusteraanvallen bleven komen.”

Steve liet een veelbesproken neurostimulator plaatsen. Een ingreep waarbij een chip ingeplant wordt die de hoofdpijn moet bestrijden, maar een ingreep die ook peperduur is en niet terugbetaald wordt door het RIZIV. “Eerst dacht ik echt dat zo’n neurostimulator een wondermiddel was. Het maakte mij niet uit dat de ingreep 25.000 euro kostte. Ik zou alles doen om te overleven. Door die helse pijnen verlies je alle zin in het leven. Ik moest mijn huis verkopen en raakte op het slechte pad. Allemaal om de medische kosten te betalen.”

Scheve schedel

De laatste tijd gaat het beter met Steve sinds hij in behandeling is bij Ludo Deferme van Dolfijntje, een therapeutisch zwembad in Willebroek waar ze onder andere aan cranio-sacrale aquatherapie doen. “Via de Facebookpagina die werd opgericht naar aanleiding van de media-aandacht rond Peter Ketelslegers (de man uit Diepenbeek die euthanasie wou plegen om van zijn hoofdpijn af te zijn, red.), kwam ik in contact met Steve. Kort uitgelegd proberen we pijn weg te nemen door te werken op de schedelbeenderen en ruggenwervels van mensen die ooit een trauma meegemaakt hebben”, legt Ludo Deferme uit. “Ervaring leert mij dat mensen met clusterhoofdpijn vaak een scheefstand van de schedel hebben. Ook bij Steve was dat zo. Dat hebben we eerst rechtgezet. Iets wat voor Steve blijkbaar wonderen gedaan heeft, maar ik wil niet veralgemenen. Elk geval is anders”

Vechtpartij

Door de behandeling bij Het Dolfijntje komen bij Steve wel heel wat herinneringen uit het verleden terug naar boven. “Ik ben 18 jaar geleden betrokken geweest bij een heel zware vechtpartij waarbij mijn schedel zwaar geraakt werd. Dat is toen nooit echt behandeld geweest. Dankzij Ludo heb ik mijn leven voor een groot stuk terug. De aanvallen zijn er nog steeds, maar de pijn is weg. Ik hoop echt dat mijn verhaal andere mensen inspireert en kan helpen.”

“Bij clusterhoofdpijn is het vaak zaak de triggers van de hoofdpijn weg te nemen. Scheefstand is er één van, maar er zijn er nog. Bij Steve is de combinatie met watertherapie een ideale oplossing gebleken. Dokters zijn volgens mij vaker geneigd om mensen pillen voor te schrijven in plaats van ze naar mij te sturen. Het gebrek aan onderzoek in mijn methoden lijkt mij het probleem. Ik hoop dat neurologen daar in de toekomst aandacht aan besteden”, besluit Ludo Deferme.

BRON: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-willebroek/ludo-bestrijdt-met-succes-clusterhoofdpijn-a2273138/

Hier lees je het toch weer iets wat kan helpen maar niet over gesproken wordt. En dat er dan toch eerst allerlei medicatie genomen moet worden, soms zonder succes. En als dit helpt en het is blijvend zou men er toch rekening mee kunnen houden om mensen met zo een probleem naar deze persoon te sturen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM