Dit is wat stress echt met je lichaam doet

Stress kan net zoals vele andere dingen goed zijn in kleine dosissen. Het kan werken als motivatie om eindelijk dingen afgewerkt te krijgen of het kan ervoor zorgen dat we extra op onze hoede zijn wanneer een situatie daar om vraagt. Maar, wanneer stress de bovenhand neemt, dan kan dat gevaarlijke gevolgen hebben.

Wat stress exact doet met je lichaam wordt perfect uitgelegd in onderstaande video. Wanneer we te maken krijgen met stress activeert dat een systeem in ons lichaam dat bepaalt of we moeten vluchten of de confrontatie moeten aangaan. Dit systeem was vooral eeuwen geleden handig, toen we nog op regelmatige basis bedreigd werden door wilde dieren. Toch blijft datzelfde systeem ook nu nog actief. Onze bijnieren produceren in tijden van stress cortisol, een hormoon dat ervoor zorgt dat ons lichaam een glucoserush produceert, die ons moet helpen om weg te raken uit een penibele situatie.

Allemaal goed en wel, moesten we effectief nog van beren of andere wilde dieren moeten wegrennen. In deze tijden wordt stress echter niet meer veroorzaakt door dat soort van bedreigingen, maar eerder door een overload aan emails of andere werkgerelateerde factoren. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam gedurende een langere tijd blootgesteld wordt aan stress, en dat heeft verregaande gevolgen.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/640/Stress/article/detail/2266917/2015/03/27/Dit-is-wat-stress-echt-met-je-lichaam-doet.dhtml

Stress is een zware boosdoener voor het lichaam. Niet alleen uiterlijk maar ook innerlijk geeft het problemen. En er zijn er die uiterlijk stress hebben, dat zie je aan deze mensen die zijn hipper en kunnen op een moment niet organiseren omdat ze niet echt goed weten met wat ze moeten beginnen. Maar je hebt ook innerlijke stress en dat vreet aan je lichaam, je ziet dat uiterlijk niet en je kan je niet uiten zoals het hoort. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM