Lief voor je ledematen: skip deze slechte gewoonten voor een mooi paar benen

Het rokjesseizoen is weer geopend (hoera!) en binnen enkele weken kan dat misschien wel zonder kousenbroek. Maar zijn onze verlegen benen daar wel klaar voor? Wie zich nog even wil voorbereiden, maakt beter snel komaf met deze slechte beengewoonten.

Zitten, een hele dag lang
Waarschijnlijk ook wat je doet op het moment dat je dit leest. Betrapt! En spijtig genoeg een haast onontkoombare realiteit voor mensen met een bureaujob. De bloeddoorstroming gaat trager, wat kan leiden tot spataders, gezwollen enkels en zelfs bloedklonters. Ookal zit je een hele dag, probeer toch elk uur even recht te staan om een klein ommetje te maken op die benen van jou.
Je benen kruisen
Een typisch vrouwelijke en ook vrij comfortabele houding, je ene been over het andere zwaaien. Hoewel vaak anders beweerd wordt zorgt deze houding gelukkig niet rechtstreeks voor spataders, maar het zet wel een lichte druk op de aders en kan die lichtjes doen opzwellen. Wie al spataders heeft, kan het probleem hiermee verergeren. Wisselen dus af en toe bewust van zithouding.

Te weinig scrubben en hydrateren
Het verzorgen van je gezicht met een scrub en dagcrème zal je niet snel vergeten, waarom zou je de benen dan verwaarlozen? Voor je langste ledematen is het ook absoluut een must. Schrub ze 2 à 3 keer per week, en hydrateer elke dag met een bodymilk. Hallo, zachte, stralende benen in dat lenterokje!

Lui zijn bij het scheren
Gewone zeep gebruiken omdat je de scheerzeep uit de kast vergat te nemen en al onder de douche staat, of het nalaten om regelmatig scheermesjes te vervangen. Een aanslag op je benen, die beter verdienen. Vervang je scheermesje nadat je het 5 à 7 keer gebruikt hebt, en koop een goede bus scheerschuim die bij je huid past.

Wondjes niet goed verzorgen
Muggenbeten, kleine sneetjes of scheerwondjes laten we vaak nonchalant hun eigen leven leiden op onze benen. Als je er niets aan doet worden het snel kleine littekentjes. Ontsmetten maar dames, ookal lijkt het wondje op het eerste zicht belachelijk klein. Als het kwaad al geschied is, probeer dan eens littekenzalf.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/2264470/2015/03/26/Lief-voor-je-ledematen-skip-deze-slechte-gewoonten-voor-een-mooi-paar-benen.dhtml

Natuurlijk meer voor de vrouwen als voor de mannen dit stukje. Hier wordt de nadruk gelegd om je benen zomer klaar te maken of rokjes klaar. Binnen kort is het zo ver, dan kunnen vrouwen weer het rokje of kleedje uit de kast halen zonder kousenbroek of panty’s er onder aan te doen. Maar voor de meeste vrouwen moeten de benen dan ook mooi zijn. En dat vraagt toch aandacht zoals ieder stukje van ons lichaam. Benen zien eigenlijk heel wat af al staan we daar niet bij stil net als voeten. Ze dragen heel wat gewicht en leggen toch heel wat kilometers af. Dan is het ook belangrijk om ze te verzorgen. Te lang zitten en staan is dan een zware boosdoener voor onze benen. Daarom is het nuttig om op geregelde tijdstippen even te wandelen of te gaan zitten. Zodat je benen tot rust komen en je een goede doorstroming van je bloed blijft behouden. Ook ’s avonds je benen laten relaxen en iets hoger leggen is gezond.
Laat de zomer maar komen. En laat de mannen dan maar weer naar die mooie benen kijken.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM